Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA STRANA ISTINE

Cavallino u vinograde uložio 8 milijuna kuna, a Kufner ih svojata

cavallino
Dragutin Šantoši
05.11.2010.
u 16:11

Spremni smo na javnom natječaju preuzeti vinograde i u razvoj vinogradarstva uložiti 30-ak milijuna kuna, kaže Josip Tijardović.

 SLATINA – Izjavu Damira Kufnera da će radije počupati i preorati vinograde, koje je podigao u Lukavcu nedaleko od Slatine, nego ih ostaviti nekome da njima gospodari, a koje mu je po naputku bjelovarskog ŽDO-a zbog nezakonitog podzakupa oduzeo grad Slatina, u tvrtki Cavallino Lukavac tumače kao potez očajnika. Sumnjaju da je Kufner zloporabama, koje istražuje policija, najveće probleme prouzročio sebi, poslovnim partnerima, a zatim i cijeloj zajednici.

- Kad su Zlatko Lukačević, predsjednik uprave, i Kufner, njezin član, vodili tvrtku, Karl Schmidt je u Cavallino i podizanje vinograda, koje Kufner sada svojata, te poslovanje zajedničke tvrtke uložio više od 8 milijuna kuna. Cavallino je Kufneru bio slamka spasa. Ugledne dugogodišnje partnere, španjolske vinare i vlasnike Freixeneta u Lukavac je doveo sadašnji većinski vlasnik Karl Schmidt dok su gospoda Lukačević i Kufner vrlo vješto prikrivali kriminal koji su provodili. Sve to sada istražuje policija - kaže Josip Tijardović, novi direktor Cavallina.

Unatoč zatečenim teškoćama nova uprava u Cavallinu tvrdi da je, nakon javnog natječaja, spremna preuzeti državno zemljište na kojemu se nalaze sporni vinogradi u Lukavcu, a od toga ovisi i realizacija ambicioznog plana prema kojemu će u Lukavcu izgraditi vinariju te u razvoj vinogradarstva uložiti više od 30 milijuna kuna .

- Naše ulaganje u vinogradarstvo na slatinskom području nema cilj da netko na brzinu napuni svoje džepove nego želimo ostvariti dugoročne razvojne interese za ulagače, ali i za cijelu lokalnu zajednicu. Dok se svi u gospodarstvu, uz potporu države, borimo da pokrenemo proizvodnju i nešto stvorimo, u Lukavcu Kufner prijeti uništavanjem vinograda podignutih uz pomoć novca Karla Schmidta. Vjerujemo da će grad to znati spriječiti - izjavio je direktor Josip Tijardović.

Komentara 1

PR
pravdazasve
16:33 06.11.2010.

sramota, stvarno sramota, a gdje je bio taj Tijardović prije nekoliko godina s tih 30 milijuna kn, sve su ovo političke igre, a mali čovjek i poduzetnik nema pravo glasa i ako nema ništa, treba mu sve i oduzeti, SRAM VAS BILO!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije