Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fidel privatno

Castro u mirovini uživa u ribarskome mjestu čitajući Obamine memoare

Fidel Castro
Reuters/PIXSELL
10.11.2009.
u 19:47

Veliki vođa, El Comandante, kontroverzna politička osoba i bez sumnje najpoznatije ime na popisu američke CIA-e, Fidel Castro, nakon desetljeća tajnovitosti pokazao je javnosti svoj, do sada, dobro skrivan svijet.

“Fidel je i danas jedan od najobavještenijih ljudi na svijetu”, kazao je nakon njihova posljednjeg susreta veliki Castrov prijatelj Gabriel García Marquez.

Poznati kolumbijski nobelovac time je iznenadio svjetsku javnost koja vjeruje da je veliki kubanski vođa bliže senilnosti i grobu nego bilo kakvu razumijevanju modernoga doba i događaja na koje više nema utjecaja.

Samo za odabrane
A veliki vođa, El Comandante, kontroverzna politička osoba i bez sumnje najpoznatije ime na popisu američke CIA-e, Fidel Castro, nakon desetljeća tajnovitosti pokazao je javnosti svoj, do sada, dobro skrivan svijet.

Prepustio je upravljanje Kubom, barem formalno, bratu Raulu, povukao se u mirovinu i dopustio samo nekima da uđu u njegov tajnovit svijet. Otvorio je teška drvena vrata svoga doma u predgrađu Havane ne samo Marquezu nego i američkom redatelju Oliveru Stoneu koji ga je intervjuirao za dokumentarni film koji sprema, redatelju Saulu Landu, argentinskom sociologu Atiliu Boronu i – fotoreporteru francuskog Paris Matcha.

Nastojeći zaštititi svog vođu, na Kubi su o njegovu prebivalištu govorili u tajnosti i skrivenim kodnim imenima od kojih je najčešće bilo Punto Zero (nulta točka) kako nitko točno ne bi znao gdje je Fidel. Taj pomalo zastrašujući i hladni Punto Zero u stvarnosti je mnogo toplije naselje Jaimanitas.

Bivše igralište za golf u malom ribarskom naselju zapadno od Havane skriva kuću s četiri sobe u kojoj već desetljećima Castro živi sa ženom Dalijom Soto del Valle i petero djece – Antoniom, Alejandrom, Alexom, Alexis i Angelom.

Lani izišao iz bolnice
Između 2006. i 2008. zbog bolesti Castro je bio premješten u obližnju bolnicu iz koje je izišao lani. Dva sata u danu vježba po uputama liječnika, a nakon toga ukratko preleti po svim važnijim događajima dana koje mu priprema posebna služba. Drugi dio kubanske revolucije sigurno će započeti tek nakon njegove smrti

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
21:55 10.11.2009.

koji car...

BL
Blackwater
20:03 10.11.2009.

Evo mu još malo i našega Mesića, pa neka u miru piju Margarite ili Cuba Libre...

BT
bili-tartuf
23:21 11.11.2009.

ma Castro je dozvolija internet ove godine na Cubi,..radi sebe...-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije