Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Latinski ljubavnik s cigarom Fidel Castro više je od pola stoljeća bio neodoljiv ženama

Castro osvajao žene i u džungli i na zasjedanju UN-a

castro
Hulton Archive/Getty Images
28.09.2009.
u 18:59

Visok, preplanuo revolucionar privlačio je pažnju ljepšeg spola gdje god došao, bez obzira na to pojavljivao se kao gerilac u džunglama karipskog otoka ili kao predsjednik države na službenim skupovima.

Uz ljubav prema pokretu nesvrstanih i skupim cigarama, Josip Broz Tito i Fidel Castro imali su još jednu dodirnu točku, ovaj put prilično hedonističku. Naime obojica su obožavali lijepe žene! Privatni život kubanskog El Commandantea izašao je na vidjelo prije nekoliko dana kad je američka novinarka Ann Louise Bardach objavila knjigu "Without Fidel", kroniku života Fidela Castra i njegova brata Raoula.



Uvijek okružen ženama
Visok, preplanuo revolucionar privlačio je pažnju ljepšeg spola gdje god došao, bez obzira na to pojavljivao se kao gerilac u džunglama karipskog otoka ili kao predsjednik države na službenim skupovima.

- Kad sam prije 15 godina počela rad na knjizi, pitala sam ga koliko ima djece, no njegov je odgovor bio prilično neodređen. Rekao je da ima gotovo cijelo pleme - kaže Bardach i tvrdi da je do sada uspjela doći do imena sedam supruga i ljubavnica s kojima je Fidel dobio najmanje jedanaestero djece. Kubanci su do sada znali samo za prvu Fidelovu suprugu Mirtu Diaz-Balard i za njegovu sadašnju pratilju Daliju Soto del Valle s kojom se Castro potajno oženio početkom osamdesetih godina.

No, uz njih su još nebrojene ljepotice defilirale havanskom predsjedničkom rezidencijom. Već prve Fidelove fotografije snimljene prilikom njegova posjeta New Yorku gdje je, neposredno po dolasku na vlast, sudjelovao u radu Generalne skupštine UN-a češće ga prikazuju u društvu djevojaka nego revolucionara i suboraca, a i na dobrom dijelu ratnih snimaka nalazi se okružen zgodnim gerilkama.

Život u izobilju
Samo tijekom 1956. godine, u vrijeme dok je u šumama planirao akcije protiv Batistina režima, Fidel je postao otac čak troje djece različitih majki koje su ostale trudne u razmaku od po nekoliko mjeseci.

- Imidž predsjednika Castra, vođe revolucije, brižno je čuvan, no na karipskom otoku gdje je i najmanji povod - u nedostatku slobodnih medija i podataka - dovoljan za trač, o Fidelu su se ispod glasa godinama pronosile glasine.

Podaci su toliko preuveličavani da se govorilo kako Castro ima više od stotinu djece - kaže Bardach. Prema njezinim riječima, uz dvije službene supruge, Fidelove su ljubavnice i na siromašnom otoku živjele u izobilju. Celia Sanchez s kojom je El Commandante tijekom revolucije u predahu borbi provodio dobar dio slobodnog vremena nakon rata promaknuta je u prvu tajnicu Vijeća ministara, a Natalia Revuelta, još jedna iz plejade Castrovih ljubavnica, cijeli je život ugodno provela u vili pokraj Havane. Samo slučajem nije postavljena na neku od državnih funkcija jer je Fidel greškom pomiješao pisma koja je iz kubanske džungle slao njoj i svojoj tadašnjoj supruzi Myrti.

- Castra se nije moglo ignorirati, u sobi punoj ljudi svojom je pojavom privlačio pažnju, zračio je nečim posebnim - rekla je nedavno Revuelta, koja s Fidelom ima kćerku, poznatu kubansku književnicu. Nakon nedavne Castrove bolesti, dio se njegovih sinova ponadao da će naslijediti moćnog oca na mjestu predsjednika države, no dobri poznavatelji prilika ne daju im prevelike šanse. Fidela bi mogao, tvrde, zamijeniti Raoulov sin Alejandro koji je kao pukovnik kubanske vojske sada zvijezda u usponu.

Ključne riječi

Komentara 14

KA
karlovcankica
01:26 29.09.2009.

govno bilo i ostalo..isto kao i tito..fuj!

MM
Mladen Miletić
10:27 29.09.2009.

Nije to ništa ameri oni vjeruju i da su im astornuti išli na mjesec po kamenje !

OB
-obrisani-
22:23 28.09.2009.

Revolucionari su bili , izgleda pravi rasplodni bikovi.Zato i ima komunista po svijetu ko pljeve.Da su ti \"zavodnici\" bili rudari...e onda bi vidjeli koliko bi žena imali.A ti toj bagri ,u ona vremene,ako si kao žena njima dopao šaka,ne daš minđe,pa da vidiš gdje ćeš završiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije