Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duplo manji iznos

Časopis u kojem radove objavljuje Sanja Milanović dobio manje novca

'31.08.2012., Zagreb - Sanja Music Milanovic supruga premijer Zorana Milanovica Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
15.07.2013.
u 13:41

Časopis Collegium Antropologicum u kojem radove objavljuje premijerova supruga Sanja Musić Milanović ove je godine dobio dvostruko manji iznos nego lani – 76.048,00 kuna

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta danas su predstavljeni programi i časopisi u području popularizacije znanosti koje Ministarstvo financira u 2013. godini.

– Ministarstvo je javni poziv za financijske potpore programima u području popularizacije znanosti ove godine provelo po drugi put. Prijavljen je bio 71 program od kojih, temeljem provedene prosudbe Povjerenstva za znanstvene skupove i znanstvene udruge, Ministarstvo financijski podupire samo najvrsnije, njih 31, u ukupnom iznosu od 599.926,50 kuna. Temeljem odluke Povjerenstva za znanstveno-izdavačku djelatnost, Ministarstvo sufinancira i izdavanje 15 časopisa za popularizaciju znanosti u ukupnom iznosu od 588.432,00 kn – priopćeno je iz Ministarstva.

Čak 178 znanstvenih i znanstveno-popularnih časopisa dobit će državnu potporu u sveukupnom iznosu od 8,6 milijuna kuna, a najveća potpora, u iznosu od 190.120,00 kuna dodijeljena je časopisima Food Technology and Biotechnology i Croatica Chemica Acta.

Zanimljivo, časopis Collegium Antropologicum u kojem radove objavljuje premijerova supruga Sanja Musić Milanović ove je godine dobio je dvostruko manji iznos nego lani. Sanja Musić Milanović u tom je časopisu objavila najveći dio svojih znanstvenih radova, a ove godine od Ministarstva su zatražili 390.000 kuna, no odobreno im je 76.048,00 kuna. Lani su dobili 160.000,00 kuna.

>> Premijerova supruga samozatajna je liječnica i majka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije