Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje

Časna sestra u Španjolskoj optužena za krađu novorođenčadi

Maria Gomez Valbuena
AFP/ PIXSELL
12.04.2012.
u 19:42

Gomez Valbuena nije jedina optužena, optužene su i druge časne sestre, mnogi doktori i medicinske sestre, ali je prva kojoj se sudi za ilegalno zadržavanje djece i falsificiranje dokumenata

U Španjolskoj je počelo suđenje 80-godišnjoj časnoj sestri optuženoj za krađu djece, piše Reuters. Maria Gomez Valbuena radila je u bolnici u Madridu, a stotine žena optužile su je da je, još od 1980. godine nakon rođenja djece lagala da su umrla kako bi ih potom ilegalno dala na posvojenje. No Gomez Valbuena nije jedina optužena, optužene su i druge časne sestre, mnogi doktori i medicinske sestre, ali je prva kojoj se sudi za ilegalno zadržavanje djece i falsificiranje dokumenata.

Majkama je bilo sumnjivo to što im nikada nisu pokazana tijela djece kao ni smrtovnice, dok neke majke misle kako su im djecu oduzeli jer su ih smatrali premladima ili siromašnima.

Naime, prema svjedočenju jedne majke Gomez joj je zaprijetila da će je optužiti za preljub i oduzeti joj dijete te ga dati drugoj obitelji, a samo nekoliko dana kasnije obavijestila je kako joj je dijete umrlo. Na sreću, majka je nakon 30 godina uspjela DNK analizom dokazati kako njezino dijete nije umrlo.

Iz španjolske vlade su poručili kako će učiniti sve što je u njihovoj moći da pomognu.

 

Komentara 13

OB
-obrisani-
19:59 12.04.2012.

Krala je djecu i davala ih pedofilskim svecenicima. To i nije neka novost. Pravaq novost bi bila da to nije cinila.

KA
Karizma
20:01 12.04.2012.

Nakon griznje savjesti jedne medicinske sestre koja je priznala takve krađe u Srbiji je pronađeno 19 djece kod njihovih odgajatelja koji su ih kupili.O tome nitko ne pise a sve srpske novine su pisale o tome.Mozete misliti kako su komunisti to zataskavali u HR i krali Hrvatsku djecu.U HR nitko i ne pomislja da otvara takve istrage a mislim da ih je na tisuce.

T1
t111
09:28 13.04.2012.

da li ih to uce na teoloskim fakultetima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije