Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mitovi o najpoznatijem hrvatskom razbojniku
Povratak na članak

Čaruga je bio slika i prilika Kraljevine Jugoslavije – otimao je, krao i ubijao

Mitovi o najpoznatijem hrvatskom razbojniku 20. stoljeća potaknuli su 24-godišnjeg studenta povijesti Vlatka Smiljanića da istraži i ukoriči njegovu biografiju

Komentari 7

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
22:00 07.06.2020.

Bogom dan za današnju državu! Uklapa se ko kec na desetku!

VL
DU
Deleted user
18:43 07.06.2020.

A, stigli smo do kraljevine. Napredjujemo, vidim....

VL
NE
nemanatrag
18:29 07.06.2020.

Naši čaruge su se organizirali i jedino ne ubijaju....

VL
Avatar Observer
Observer
00:18 08.06.2020.

Pa i u poslijeratnoj komunistickoj jugoslaviji bio je jedan slican ali drugog imena, ali je isto tako ubijao, otimao lagao i varao.

VL
SS
sokac sa drave
19:26 07.06.2020.

Slavonski Robin Hud koji je pljackao bogatase i davao pomalo sirotinji.Kretao se kao nakupac mesa za mesnicu u Vinkovcima pod laznim imenom Drezgic Nikola.Stric moga oca bio je pajdas sa njim i zajedno su se borili u galiciji.Jovo je njega nagovarao da pobjegnu i odu u hajduke u papuk.Ocev stric nije htio ali je bio poslije njegov jatak koji je redovno dolazio kod njega gdje je u selu Caruga kupovao meso.Znao je cesto nasamariti zandare i ismijavati ih.Riknuo je kao i mnogi muskarci na zeni koja ga je izdala.Kao djeca smo mnogo toga slusali o Carugi prakticno iz prve ruke od njegovog jataka.

VL
SV
Svarogov
18:59 07.06.2020.

domaćice ----- katolkinje-------.

VL
Avatar patkovic
patkovic
19:26 07.06.2020.

bila su to previranja na tragu uspješnog prevrata u rusiji , slično se dešavalo diljem europe ali za slavonsko selo je ipak rezultiralo velikom promjenom , razbijanjem veleposjeda i agrarnom reformom kada je večina slavonskih i vojvođanskih seljaka postalo vlasnikom malih posjeda - nažalost po tom pitanju danas je u toku kontrarevolucija

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.