Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepotizam

Carla Bruni pomogla kumu da se zaposli u državnoj službi

carla i sarkozy
Reuters
28.12.2009.
u 15:06

Francuska javnost kritizira prvu damu zbog utjecaja koji ima na predsjednika Nicolasa Sarkozyja. Neki visoki članovi Sarkozyjeve stranke smatraju da ga "supruga drži pod papučom”

Prva dama Francuske Carla Bruni Sarkozy uspjela je zaposliti svoga prijatelja u ministarstvu kulture iako je prije toga povjerenstvo za zapošljavanje odlučilo da nije dovoljno kvalificiran za taj posao. Pisac, kritičar, stilist, dizajner i konzultant François Baudot (60) te dugogodišnji prijatelj Carle Bruni i kum njezina sina iz veze s filozofom Raphaelom Enthovenom dobio je posao glavnog inspektora u ministarstvu kulture poslije intervencije predsjednika Sarkozyja, tvrdi britanski The Daily Telegraph. Baudot će tako sada raditi s drugim bliskim prijateljem prve dame, ministrom kulture Fredericom Mitterrandom.

Nova Marija Antoaneta

Francuski časopis Le Point tvrdi da ima informacije prema kojima je Baudot nakon službene odbijenice primljen na posao zbog Sarkozyjeve intervencije, premijera Fillona i ministra Mitterranda. Le Point također priznaje kako Baudot ima prilično dobar životopis za traženi posao jer je već bio vladin povjerenik za muzeje i spomenike. Afera s Baudotom dodatno je potakla kritike na račun Carle Bruni zbog namještanja posla. Imenovanje Baudota dogodilo se neposredno nakon istraživanja javnog mišljenja koje je pokazalo kako gotovo polovina Francuza vjeruje da se Carla Bruni upleće u poslove svoga supruga i vođenje francuske politike. Časopis Point de Vue čak ju je opisao kao novu Mariju Antoanetu, koja je začarala Sarkozyja svojim socijalističkim svjetonazorom. Neki visoki članovi Sarkozyjeve stranke UMP navodno su mu prigovorili “što ga supruga drži pod papučom”, tvrdi The Daily Telegraph.

"Suprug mi nije pudlica"

Poslije kritika na svoj račun Carla Bruni pokrenula je medijsku kampanju kako bi razuvjerila naciju da vlada iz sjene. Časopisu Elle izjavila je kako je “politički nekompetentna”.

– Moj suprug nije pudlica koja ponizno sluša zapovijedi. Na njega se ne može utjecati. Mi uopće ne razgovaramo o politici jer sam ja za politiku posve nekompetentna – izjavila je C. Bruni.

Komentara 1

IB
Ivana Brkić Ćubela
16:04 28.12.2009.

Ma zna Sarkozi sta je dobar Kum To je Mnogo više od brata i ortaka. Na njega se mozeš uvek osloniti, još ako ima bušilicu i sav onaj alat, još ako zna da ga koristi... Kakav majstor bre, saću zovemvem kuma, on će to za čas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije