Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikupljanje pomoći

Caritas će poplavljenima donirati i bijelu tehniku

poplava
Matija Topolovec/Pixsell
16.08.2014.
u 08:35

Od svibnja, kada je katastrofalna poplava poharala županjsku Posavinu, Caritas je prikupio i podijelio 80 tona hrane, 89 kubika vode, 87 tona odjeće i obuće

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije koji je do sada prikupio gotovo 10 milijuna kuna za pomoć poplavljenom stanovništvu županjske Posavine i svakodnevno preko svoje mreže volontera, dostavlja postradalima hranu, vodu, odjeću, higijenske potrepštine, pokreće akciju prikupljanja bijele tehnike.

U razgovoru s načelnicima stradalih općina, Caritas je zaključio kako je obiteljima potrebna bijela tehnika i to će u narednom vremenu biti prioritet. Prikupit će ili kupiti nove zamrzivače, štednjake na struju, plin ili drva, hladnjake, perilice rublja, ovisno o potrebama pojedinog kućanstva. Zato pozivaju donatore koji žele pomoći u nabavci bijele tehnike neka se priključe akciji kako bi stanovnici županjske Posavine što prije opremili svoje obnovljene kuće.

Kroz stalni Caritasov projekt "Ljubav uvijek nađe put" i sredstvima Zaklade dr.Nikola Dogan, u planu ima i pomoći u obnovi kuća I. i II. kategorije oštećenja, obnovi infrastrukture, nabavci namještaja, drva za ogrjev, zimnice, sadnog sjemena, stoke, peradi, poljoprivrednih strojeva, alata. Od svibnja, kada je katastrofalna poplava poharala županjsku Posavinu, Caritas je prikupio i podijelio 80 tona hrane, 89 kubika vode, 87 tona odjeće i obuće, 28 tona higijenskih potrepština, raznovrsni namještaj, sijeno, građevinski materijal, alati i druge oblike materijalne pomoći.

>> Uhlir: Obnova županjske Posavine ide prema planu, riječ je o fenomenu

Komentara 1

HL
hlibit
11:12 16.08.2014.

...dajte ljudima te novce pa nek si kupe kaj trebaju...kaj glumite s tim novcima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije