Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obaviještena policija

Prizor koji nitko ne želi vidjeti: Lovci se vraćali iz Like, carinici u prtljažniku pronašli medvjeda

U vozilu pronađen ustrijeljen smeđi medvjed
Foto: Carinska uprava
1/2
30.05.2023.
u 13:37

Carinski službenici posumnjali su da se u vozilu krijumčari neprijavljena roba. Pregledom vozila, u prtljažnom prostoru uočen je smeđi medvjed, uz srndaća koji se nalazio u plastičnoj kadi

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice pronašli su pregledom vozila mrtvog smeđeg medvjeda, strogo zaštićenu životinju temeljem Zakona o zaštiti prirode. Kako navodi Carinska uprava, provodeći redovne pojačane mjere nadzora 28. svibnja na lokaciji Ružić kod mosta preko rijeke Čikole, carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice Službe za mobilne jedinice Split, zaustavili su vozilo kojim je upravljao hrvatski državljanin. 

"Na upit carinskih službenika prevoze li nešto u vozilu, isti izjavljuju da se vraćaju iz lova u Lici te da u vozilu posjeduju ustrijeljenog srndaća za kojeg na uvid carinskim službenicima predočavaju Potvrdu o podrijetlu divljači i njezinih dijelova s lovišta izdanu od ovlaštenika prava lova", priopćila je Carinska uprava.

VEZANI ČLANCI:

Naime, carinski službenici posumnjali su da se u vozilu krijumčari i druga neprijavljena roba. Pregledom vozila, u prtljažnom prostoru uočen je smeđi medvjed, uz srndaća koji se nalazio u plastičnoj kadi.

Foto: Carinska uprava

"Predmetna životinja se nalazi na Crvenom popisu ugroženih životinja Hrvatske te je ista u Republici Hrvatskoj strogo zaštićena životinja temeljem Zakona o zaštiti prirode i Pravilnika o strogo zaštićenim vrstama i predstavlja vrstu kojom se gospodari sukladno Zakonu o lovstvu, odnosno Planu gospodarenja koje vodi nadležno Ministarstvo poljoprivrede", pojašnjava se.

Radi provođenja daljnjih ispitnih radnji, o svemu su izviješteni policijski službenici.

VIDEO Medvjed se prošetao po ulicama Kostrene

Komentara 26

JO
JovanC
13:55 30.05.2023.

Oderao bi ih ko medvjeda pa nikad vise ne bi to radili.

SI
sinke12
13:59 30.05.2023.

Uuu tu će biti po džepu i još kojekakve sankcije...

BR
Branja71
14:41 30.05.2023.

Kazna I zatvor eto sto treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije