Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Carinska uprava: Službenici nisu umiješani u incident na Plovaniji

Carinska uprava reagirala je na članak objavljen pod nazivom "Carinik na Plovaniji tražio od Slovakinje da ga oralno zadovolji".
21. srpnja 2011. u 09:45 27 komentara 13 prikaza
carina
Foto: Pixsell

Carinska uprava reagirala je na članak objavljen pod nazivom "Carinik na Plovaniji tražio od Slovakinje da ga oralno zadovolji". Ispravak donosimo u cijelosti.

 U vezi s informacijama koje su se tijekom dana 20. srpnja pojavile u javnosti o navodnom neprimjerenom ponašanju carinskih službenika na Carinskoj ispostavi Plovanija tijekom ponedjeljka, 18. srpnja prema slovačkim turistima, Carinska uprava je poduzela žurne radnje radi utvrđivanja relevantnih okolnosti i eventualne umiješanosti carinskih službenika u sporni događaj.

Provedenim detaljnim provjerama, međutim, nije utvrđeno bilo kakvo postupanje carinskih službenika prema slovačkim turistima na način kako je to preneseno u objavljenom sadržaju, odnosno pouzdano je utvrđeno da carinski službenici nisu umiješani u sporni događaj na graničnom prijelazu Plovanija. S obzirom na navedeno jasno je da je sadržaj i ton objavljenog sadržaja posve netočan i krajnje tendenciozan.

Pri tome ističemo da sadržajni karakter objavljene informacije nedvosmisleno ukazuje na okolnosti postupanja granične policije koja je ima propisana ovlaštenja i primarnu nadležnost u području otkrivanja zlouporabe droga. Stoga odbacujemo sadržaj svih navoda kojima se carinski službenici apriori ističu kao odgovorni za krajnje degutantno i etički neprihvatljivo ponašanje u obavljanju službenih dužnosti.

S obzirom da prije objave predmetnog sadržaja nisu zatražena relevantna pojašnjenja Carinske uprave, te da je bez potrebnih provjera objavljen sadržaj koji izravno šteti ugledu carinske službe i carinskih službenika, sukladno uvodno označenim zakonskim odredbama, zahtijevamo žurnu i cjelovitu objavu ovoga ispravka.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
 • zelenooq:

  to sve cvijece hrvatskog naroda na toj carini di bi oni :))))))))))))

 • Avatar Čaruga
  Čaruga:

  Nebih rekao da im je prvi put, ocito su vec uhodani u ovaj posao.

 • -obrisani-:

  downunder.... nije to vise za izlijeciti...