Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZRAČNOJ LUCI

Carinici otkrili zašto su posumnjali na Brazilku kojoj je u tijelu pronađeno 76 kapsula kokaina

PU zagrebačka
13.10.2021.
u 22:36

Ponašala se izrazito smireno i hladno, a poricala je sve što su je pitali. Testirali su je brzim testom na narkotike koji je pokazao prisutnost kokaina

Sa sobom nije imala puno prtljage za 20 dana odmora, a nije ponijela ni četkicu za zube, opisali su carinici u Zračnoj luci u Zagrebu 28-godišnju Brazilku koja je pokušala prokrijumčariti gotovo kilu kokaina. 

Brazilka je 990 grama čistog kokaina progutala kroz 76 kapsula, što su kasnije pokazale i rendgenske snimke njenog abomena. Carinici su za Dnevnik.hr kasnije objasnili što ih je točno navelo na sumnju. 

- Karta je kupljena nekoliko dana prije leta i plaćena je znatno više – osamsto dolara više nego što inače košta i uvidom u dokumentaciju vidjeli smo da nema čekiranu prtljagu za dvadeset dana koliko je planirala ostati u Hrvatskoj. Došla je s jako malo prtljage i pregledom smo ustanovili da nema ni četkicu za zube, objasnio je Vlado Jurinjak, voditelj smjene CGU Zračna luka. 

Ponašala se izrazito smireno i hladno, a poricala je sve što su je pitali. Testirali su je brzim testom na narkotike koji je pokazao prisutnost kokaina, no droga nije pronađena. 

- Djevojka je bila prilično ustrajna. Tek kad smo je suočili sa slikama RTG uređaja, priznala je da je progutala određenu količinu kapsula s drogom. Prije toga bila je poprilično smirena, iz čega se može zaključiti da je recidivist, kazao je predstojnik Carinskog ureda Tihomir Žegrec. 

Djevojka je za transfer dobila 1.000 eura, a Žegrec je kazao kako zarada mula ovisi o stupnju očaja u kojem se nalaze. 

- U konkretnom slučaju izjavila je da je dobila tisuću eura, a još tisuću trebala je dobiti kod isporuke, nadodao je. 

- U zadnjih mjesec dana su četiri putnika sa sličnim modalitetom zaustavljena u drugim državama članicama EU, a odredište je bio baš Zagreb, zabrinuti su iz Zračne luke. 

>> VIDEO Naša znanstvenica progovorila o velikoj temi u Europi i otkrila što će se događati s autima i avionima

Ključne riječi

Komentara 6

PR
pravdazaivu
07:50 14.10.2021.

je li ovo droga za martinu dalić '

DU
Deleted user
06:49 14.10.2021.

Je li imala covid potvrdu?

AL
AlojzVjekoslav
08:19 14.10.2021.

Smijurija. Kao mala djeca a ne odrasli ljudi. Dobili dojavu, našli kilo a prošlo najmanje 20 kg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije