Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kopija ili original

Carinici na Bajakovu znaju prepoznati krivotvorine brandova

krivotvorine (1)
Carina
16.04.2013.
u 12:42

Na graničnom prijelazu Bajakovo, u zadnje tri godine uspješno je spriječen ulazak u Hrvatsku razne krivotvorene robe i vrijednosti od gotovo 15 milijuna kuna.

Kako bi već pri samom ulasku robe u Hrvatsku, pravovremeno spriječili mogući promet krivotvorenom robom, policijski službenici granične policije i djelatnici carine, koji u svom svakodnevnom radu moraju raspolagati saznanjima o sofisticiranim načinima krivotvorenja robe, te posjedovati vještinu detektiranja takove robe, na graničnom prijelazu Bajakovo su prošli obuku.

Ovlašteni zastupnici svjetskih poznatih brandova modne odjeće i obuće za Republiku Hrvatsku, te predstavnik  zagrebačke auto-kuće koja zastupa nekoliko najpoznatijih imena automobilske industrije poučili su policijske službenike koji obavljaju poslove vezane uz granicu, o specifičnostima zaštićenih žigova proizvođača na originalnim proizvodima. 

- Korisni savjeti o „trikovima“ kako prepoznati krivotvorinu kretali su se od specifičnosti pakiranja samog proizvoda, načina i mjesta ušivanja logo znaka branda, karakteristika i jedinstvenih podataka na etiketama koje su se odnosile na označavanje veličine, zemlju porijekla proizvoda, pa sve do imena ovlaštenih distributera i uvoznika koji su jedini ovlašteni uvoziti originalne proizvode pojedinih proizvođača. Predavači su za svaki pojedini brand pobrojali i koliko taj brand obuhvaća  „podbrandova“ odnosno bave li se uz proizvodnju odjeće i obuće i primjerice proizvodnjom satova, parfema, remenja. Na temelju ovih informacija carinski djelatnici i policijski službenici već bi pri prvom susretu s predmetom odmah mogli znati da ne postoji takav proizvod pod imenom označenog brada. Također je više puta istaknuto kako su ovo samo privremeni savjeti za raspoznavanje krivotvorina jer proizvođači krivotvorina sustavno usavršavaju načine proizvodnje kopija - kaže glasnogovornica PU vukovarsko-srijemske, Marijana Maja Barbarić.

Na graničnom prijelazu Bajakovo, u zadnje tri godine uspješno je spriječen ulazak u Hrvatsku razne krivotvorene robe i vrijednosti od gotovo 15 milijuna kuna.

>>Srbin uhvaćen na Bajakovu s gotovo 17 kilograma marihuane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije