Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAO 14 PVC VREĆA DUHANA

Carinici na autocesti A1 zaustavili auto pa pronašli 200 kg duhana, šverceru oduzeto i vozilo

Foto: carina.gov.hr
1/3
21.12.2022.
u 10:09

Na pronađeni duhan bit će obračunata trošarina u ukupnom iznosu od 172.000 kuna, a kao sredstvo osiguranja  naplate trošarinskog duga oduzeto je osobno vozilo korišteno za nezakonit prijevoz

Carinici su jučer u jutarnjim satima na autocesti A1 kod naplatne postaje Donja Zdenčina zaustavili auto u kojem su pronašli 200 kilograma nelegalnog sitno rezanog duhana. Automobilom marke Citroen C5 zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je državljanin Hrvatske. 

Pregledom vozila u prtljažnom prostoru i u krovnom pretincu za prijevoz prtljage pronađeno je 14 crnih PVC vreća ispunjenih s ukupno 200 kg sitno rezanog duhana koji je vozač pokušao prevesti na područje Zadra, Šibenika i Splita radi daljnje prodaje na crnom tržištu, priopćila je Carina.

Foto: carina.gov.hr

 

Roba je oduzeta, a protiv vozača će carinski službenici nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nedozvoljena trgovina. Na pronađeni duhan bit će obračunata trošarina u ukupnom iznosu od 172.000 kuna, a kao sredstvo osiguranja  naplate trošarinskog duga oduzeto je osobno vozilo korišteno za nezakonit prijevoz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije