Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVRNUO SE NA NOVE MJERE

Capak u uvođenju novih mjera: 'Ne razmatramo još one kao u Njemačkoj, ali smo pričali o policijskom satu'

Zagreb: Vili Beroš i Krunoslav Capak obratili se medijima nakon sastanka s ravnateljima bolnica
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/6
28.10.2020.
u 18:49

- Mi epidemiolozi bismo vrlo rado još strože mjere, no moramo imati u vidu da se radi o bogatim zemljama koje imaju rezerve financije. Ovakve mjere kakve je Njemačka večeras najavila u Hrvatskoj se u ovom trenutku ne razmatraju, ističe Capak.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak komentirao je velik broj novozaraženih te epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, a osvrnuo se i na nove mjere koje su stupile na snagu u utorak. 

- Mi smo tek u nedjelju objavili mjere. Mi efekt tih mjera još ne možemo vidjeti. Očekujemo da će mjere koje ćemo donijeti imati efekt. Nama sad brojke skaču. Kad su velike brojke onda svaki pik donosi veliku brojku. Mi se nadamo da će ove mjere dati efekt. U svakom slučaju, u ovom trenutku možemo reći da imamo rast dvostruko u odnosu na pred tjedan dana. Danas imamo dvostruko i jučer smo imali dvostruko, navodi Capak.  

Rekao je kako Hrvatska ne razmatra mjere koje uvodi Njemačka, navodi N1

- Mi epidemiolozi bismo vrlo rado još strože mjere, no moramo imati u vidu da se radi o bogatim zemljama koje imaju rezerve financije. Ovakve mjere kakve je Njemačka večeras najavila u Hrvatskoj se u ovom trenutku ne razmatraju, ističe Capak. 

- Mi jesmo već razgovarali i o policijskom satu, ali zasad ga nećemo uvoditi, rekao je. 

Komentirao je i kolike bi brojke novozaraženih mogle biti u četvrtak.

- U svakom slučaju danas će biti još više testova nego jučer, a vjerojatno će i brojka pozitivnih biti veća, rekao je. 

Dodao je kako nastoji nove mjere dobro iskomunicirati. 

- Mi smo nastojali mjere dobro iskomunicirati. Upućujem građane da zovu naš broj 113 za sve informacije, rekao je. 

- Od momenta donošenja ove mjere, svi su u izolaciji 10 dana. To se primjenjuje na sve. S time da moram upozoriti da se građani koji izlaze iz samoizolacije još neko vrijeme moraju držati mjera. Nositi maske i ne ići na sastanke s većim brojem ljudi, rekao je Capak. 

VIDEO: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati?

Komentara 24

LI
lily
19:14 28.10.2020.

Jadni, nesposobni i mlohavi! Htjeli BI da SE h.ebete Ali da ne udje!

DU
Duslikr
20:13 28.10.2020.

" Mi epidemiolozi bismo vrlo rado još strože mjere"___I mi građani jedva čekamo! Dajte još zabrana da napokon zaustavimo tu beštiju i skinemo maske. Ali to treba biti koordinirano. Cijela zemaljska kugla u lockdown na 10 dana i korona ce nestati!

MA
Maux
23:18 28.10.2020.

Vidimo kak policijski sat dela u Sloveniji ... sve veci broj zarazenih. Policijski sat je cista represija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije