Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARUČENO OKO 300.000 DOZA

Capak o novom cjepivu: To je proteinsko cjepivo i jako je učinkovito

Zagreb: Stožer uvodi strože mjere za cijelu Dalmaciju, ali i Istru
Davorin Visnjic/PIXSELL
17.09.2021.
u 12:21

Još ne znamo mnogo detalja o novom cjepivu, ali najavljeno je da je to cjepivo s iznimno niskom razinom nuspojava, kazao je Krunoslav Capak na konferenciji Stožera civilne zaštite

Na konferenciji Stožera civilne zaštite govorilo se o nabavi novog cjepiva.

Riječ je, naime, o proteinskom cjepivu koje  bi trebalo biti još učinkovitije od dosadašnjih, a i jeftinije je.

– Naručili smo manju količinu, oko 300.000 doza, da vidimo kako će se pokazati u praksi. Dosad smo imali vektorska i mRNA cjepiva, ovo je proteinsko, najavljuje se da će biti jako učinkovito. Dosta je jeftinije od mRNA. Kad se bude evaluiralo od EMA-e, znat ćemo više. Vidjet ćemo kako će stvari teći i kako će reagirati na viruse. Druge zemlje su također naručile, najveće količine je naručila Njemačka – kazao je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Objasnio je i kako nemamo cjepivo kojem uskoro istječe rok te da će se višak doza prodati kada se dobije dozvola, a dio će se i donirati zemljama trećeg svijeta. Ugovor s AstraZenecom koja kasni s isporukom cjepiva neće produljivati.

– Još ne znamo mnogo detalja o novom cjepivu, ali najavljeno je da je to cjepivo s iznimno niskom razinom nuspojava – istaknuo je Capak.

VIDEO Nova studija: Bolje je primiti cjepiva različitih proizvođača, nego dvije doze istog!

Ključne riječi

Komentara 201

Avatar Ćipo Bursać
Ćipo Bursać
16:37 17.09.2021.

Glupost teoreticara zavjere postaje preskupa za naciju - luksuz koji si ne mozemo dozvoliti. Puno mrtvih .

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
14:35 17.09.2021.

Odlično.

DU
Deleted user
14:37 17.09.2021.

Trebaju se svi cjepiti jer samo tako ćemo obustaviti pandemiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije