Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA NA VIDIKU?

Capak: Hrvatska razmatra djelomično odustajanje od COVID potvrda

Krunoslav Capak o broju testiranja i kako kapacitet nije popunjen
Robert Anic/PIXSELL
07.02.2022.
u 14:13

– Dakle, omikron je taj koji donosi razliku, o tome se raspravlja, ali mi ćemo na vrijeme obavijestiti javnost kad odlučimo da bi trebalo ići i na odustajanje od nekog dijela COVID potvrda, ali nikada sve jer Europa koristi COVID potvrde, koristiti ćemo ih i mi – kazao je Capak.

COVID potvrde gube na važnosti od pojave omikrona pa je na stolu i mogućnost djelomičnog ukidanja COVID potvrda s obzirom na to da od početka godine imamo oko 40 tisuća ponovljenih infekcija, kazao je danas Krunoslav Capak.

– Danas sam zamolio da provjere od čega točno pojedine zemlje odustaju. Znam da je Danska odustala od šire upotrebe COVID potvrda, ali i dalje koristi COVID potvrde u zdravstvu i socijali. Mi to razmatramo jer COVID potvrde gube na svojoj važnosti otkad omikron zaobilazi imunološki sustav i često zaražava cijepljene i preboljele, toga prije nije bilo. Do Nove godine bilo je sve skupa 10.000 reinfekcija, a od Nove godine do danas više od 40 000. Dakle, omikron je taj koji donosi razliku, o tome se raspravlja, ali mi ćemo na vrijeme obavijestiti javnost kad odlučimo da bi trebalo ići i na odustajanje od nekog dijela COVID potvrda, ali ne od svih jer Europa koristi COVID potvrde i koristiti ćemo ih i mi – kazao je Capak.

VIDEO: Kako znati jeste li zaraženi? Ovo su prva dva simptoma omikrona!

Na uzastopno inzistiranje Hrvatske da se i brzi antigenski testovi priznaju kao dokaz preboljenja COVID-19, u tijelima EK provedene su ankete koje su pokazale da taj prijedlog podržava 18 zemalja članica pa će EK uskoro i antigenske testove priznati kao dokaz preboljenja.

VIDEO: U Austriji uvedeno obvezno cijepljenje odraslih protiv koronavirusa

Komentara 35

VI
Village
14:23 07.02.2022.

Nećeš koristit potvrde,ukinut će ih referendum! Al bi mogao koristit zatvorske posjete,kad se dignu optužbe za ratno profiterstvo.

RI
Rise
14:36 07.02.2022.

"Paklena sila svoj zadnji ples vrti.."

CR
crocro
14:32 07.02.2022.

A zašto se do sada duboko guralo u nos, do mozga. Nepotrebno. U nekim zemljama se nije doboko guralo u nos, dok se u isto vrijeme kod nas toliko duboko guralo da ne samo da ti je zlo od toga nego su i raskrvarili pa čak možda i oštetili neke ovojnice. A sada se to ne mora jer je virus ionako posvuda, ako ga ima. A po selu i gradu se priča da se duboko gura u nos samo da se to ljudima zgadi i da to ne mogu trpjeti pa da bi se radije išli cijepiti, kao mjeru pritiska na cijepljenje. Ako je to točno, onda to nekome nije na čast. Ali razloga za duboko guranje "dogačkog štapa" kroz nos "do mozga", nije trebalo. A sada je i kapljica iskašljavanja dovoljna. Zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije