Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon incidenta

Čanak dao ostavku: Skupština je sigurno kuća za ratne zločince

nenad čanak
Zdenko Jurilj/VL
26.09.2012.
u 13:10

Čanak je ostavku dao nakon incidenta u kojem je ispred jednog ugostiteljskog objekta u Novom Sadu, koji je u vlasništvu nekadašnjeg vaterpolista Danila Ikodinovića, pretukao Pavla Lešanovića

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i jedan od najpoznatijih političara u Srbiji Nenad Čanak podnio je Skupštini Srbije stavku na funkciju zastupnika u Skupštini za koju je izabran na prošlim parlamentarnim izborima.

– Ne želim rušiti  dostojanstvo parlamenta svojim nedoličnim ponašanjem. Sad nemam imunitet i očekujem da ću biti uhićen kao svaki izgrednik. Ne mogu očekivati da ne budem izveden na sud jer niti sam navijač, niti sam nekog ubio, zatvorio u hladnjači i zakopao u Batajnici – rekao je Čanak komentirajući svoj postupak.

Čanak je ostavku dao nakon incidenta u kojem je ispred jednog ugostiteljskog objekta u Novom Sadu, koji je u vlasništvu nekadašnjeg vaterpolista Danila Ikodinovića, pretukao Pavla Lešanovića. Čanak je priznao da je sudjelovao u incidentu i da je Lešanovića tukao šakama, ali i da ga je Lešanović prethodno vrijeđao, nazivao lopovom, a kćer  njegova brata dodirivao kao posljednju prostitutku.

– Ako trebam birati između suza svoje djece i mandata zastupnika, onda to nije nikakav izbor. Kad sam vidio suze u očima svoje kćeri, a kćer svog brata doživljavam kao svoju, vratio sam se i na parkiralištu sreo izgrednika koji je sjedio u BMW-u. On mi je tada opsovao djecu, na što sam ga ja izvukao iz automobila i udarao šakama – objasnio je Čanak.

Dodao je i da ne želi  želi biti zastupnik u  parlamentu koji ne vodi računa ni o zastupnicima, ni o skupštini, ni o građanima, ni o Srbiji. Rekao je i da je od parlamenta, kao najvišeg zakonodavnog tijela, očekivao barem da reagira kada se zastupnik državnog parlamenta naziva svinjom i da zatraži saslušanje svjedoka prije nego što predsjednik Skupštine da presudu.

– Skupština me nije zaštitila, već je ona sigurna kuća za ratne zločince, Ratka Mladića, Miladina Kovačevića… U zemlji u kojoj se presuda može donositi bez suda i saslušanja, biti ovdje za mene znači pogrešnu stvar, zato ne želim biti u parlamentu. Ovakva histerija u kojoj je moj incident daleko popraćeniji od sastanka Nikolića i Obame jasno govori da su neki prioriteti u Srbiji pomiješani – rekao je Čanak koji je još prije dvije godine zbog prijetnji zatražio osiguranje od MUP-a,  ali ga nikad nije dobio.

Ključne riječi

Komentara 61

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
13:22 26.09.2012.

ima covik pravo...

OB
-obrisani-
13:24 26.09.2012.

On nije jedan od najpoznatijh političara , Nego je najpoznatija baraba koja se Vojvodina stidi. Novosađani su od njega begali kao da ima kugu. Žali se da nevalja hrana u skupštinskom restoranu a on ima 150kg. Pitam se od čega se toliko ugojio

KI
Kinez
22:22 26.09.2012.

26.09.2012. u 21:38h leopold je napisao/la: .. čitajući tvoje o komentare a pogotovo ovaj zadnji . očito da nema puno razlika između Čanka i tebe . Očito da je cela takva stranka. jad i beda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije