Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIVI PRORAČUN

Campingovi sljedbenici ne razumiju kako je pogriješio

Zemlja
Reuters/Ilustracija
23.05.2011.
u 13:12

U zadnjim najavama tvrdio je da će smak svijeta početi u 6 sati, i to prvo u Aziji i Oceaniji, a kada je prošla ponoć i dan se iz 21. pretvorio u 22. svibnja, Camping je "zašutio"

Ne dočekavši smak svijeta u subotu, sljedbenici Harolda Campinga još uvijek pokušavaju shvatiti kako je njihov prorok pogriješio. Iako je bio nepokolebljiv u svom proročanstvu da je početak kraja baš 21. svibnja i za naviještanje iskoristio sva dostupna sredstva modernog svijeta, dva dana kasnije, kako prenosi Reuters, kao da je "nestao" s lica Zemlje.

Ipak, nije ovo prvi put da se Camping zabunio. Još 1994. godine prorekao je kako će Isus Krist ponovno sići na zemlju i početi "čistku", ali kao ni proteklog vikenda, ni tada se njegovo proročanstvo nije ostvarilo. U zadnjim najavama tvrdio je da će smak svijeta početi u 6 sati, i to prvo u Aziji i Oceaniji, a kada je prošla ponoć i dan se iz 21. pretvorio u 22. svibnja, Camping je "zašutio".

U subotu su se na njegovu Family Radiju mogli čuti crkvena glazba i razni savjeti nevezani uz sudnji dan. Sjedište njegove organizacije još je u petak bilo zatvoreno, a na vratima je stajao natpis: "Ovaj je ured zatvoren. Žao nam je što smo se mimoišli." Slično je izgledala i njegova kuća u Almedi u Kaliforniji.

– Zabrinuta sam za njih. Bojim se da bi netko mogao učiniti nekakvu glupost – rekla je Sheila Doan, Campingova susjeda koja njegovu obitelj poznaje već 40 godina, i dodala kako su jako dobri susjedi, ali ovim proročanstvom su na sebe navukli preveliku pozornost.

U subotu, nekoliko sati nakon što je bilo jasno da se Campingovo proročanstvo neće ostvariti, grupe ateista slavile su propast početka takozvanog smaka svijeta.

U Oaklandu, u gradu u kojem se nalazi Campingova središnjica, više od 200 ljudi okupilo se na konvenciji gdje su se govornici šalili na račun sudnjeg dana, a prodavači na štandovima posjetiocima su nudili nakit s natpisom "Good without God" (Dobro i bez Boga).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije