Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO TO ZNAČI?

Cambridge uveo promjenu: Stručnjaci za Večernji komentirali novu definiciju muškarca i žene u rječniku

16.12.2022.
u 19:14

Cambridge Dictionary: Muškarac je sada odrasla osoba koja živi i identificira se kao muškarac čak i ako je pri rođenju označen drukčijim spolom

Komentara 45

DR
drogerasM
19:17 16.12.2022.

Sumrak razuma

BE
Berri
19:32 16.12.2022.

Muškarac je odraslo ljudsko biće muškoga spola. Spol muškarca određen je pri začeću prisustvom kromosoma X od majke i kromosoma Y od oca. Muška anatomija razlikuje se od ženske po organima muškog reproduktivnog sustava koji uključuju penis, sjemenovod, prostatu, pasjemenik i sjemenike te po sekundarnim spolnim obilježjima. Ove ostale podjele ne razumijem baš najbolje. Transeksualni muškarci i interseksualni muškarci ne mogu biti žene.

DU
Deleted user
19:23 16.12.2022.

Zapad je zaista u svom sumraku i nestanku...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?