Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALITETNA VODA

Čalić: Kazna za onečišćavanje kanala iznosi tisuću kuna

tićarnica
Dominik Grgurić/Pixsell
10.03.2010.
u 16:55

Svakodnevne analize vode pokazuju da kvaliteta ptike vode na Borlinu nije upitna, a to potvrđuju i podaci mjerodavnog ministarstva, kaže Ivan Mrzljak, direktor Vodovoda i kanalizacije

Kvaliteta pitke vode s vodocrpilišta na Borlinu nije upitna. Na njemu, kao i na ostalih šest vodocrpilišta i sedam vodosprema u gradu, svakodnevno obavljamo analize vode. To radi naš laboratorij, ali i Zavod za javno zdravstvo, a podatke provjerava i mjerodavno ministarstvo, kazao je Ivan Mrzljak, direktor karlovačkog Vodovoda i kanalizacije. Bojazan stanovnika Borlina, koji su Večernjaku uputili dopis zbog mogućeg onečišćenja vodocrpilišta fekalnim vodama, dodao je I. Mrzljak, neopravdana je.

Obavijesti uz račune

– Na adrese kućanstava koja nisu u sustavu odvodnje i imaju septičke jame ovog ćemo mjeseca uz račune poslati i obavijest da po gradskoj Odluci o odvodnji otpadnih voda moraju septičke jame čistiti jednom godišnje, a mi smo ovlašteni za taj posao. Obavljat ćemo ga i na području Ozlja, Barilovića, D. Rese, Krnjaka, Rakovice, Bosiljeva i Ribnika – rekao je I. Mrzljak. Čišćenje i ispiranje interne kanalizacije dva puta godišnje moraju napraviti i gospodarstvenici, koji će također o tome biti obaviješteni letkom uz račun.

Obnova vodocrpilišta

Direktor ViK-a kaže da slučajeve ‘nelegalnih’ čišćenja septičkih jama, kada ih vlasnici sami ispumpavaju u kanale uz cestu, nadzor mogu obavljati samo sanitarne ili vodopravne inspekcije. – Ove ćemo godine napraviti projektnu dokumentaciju i ishoditi građevinsku dozvolu za gradnju kanalizacije na Tičarnici i projekt prijaviti Hrvatskim vodama i Gradu Karlovcu. Kad odobre sredstva moći ćemo je i sagraditi – kaže Mrzljak. ViK želi obnoviti objekte vodocrpilišta na Borlinu, sagrađene 1914., ali za to novac mora odobriti Ministrstvo kulture, pod čijom su zaštitom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije