Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Trči i daj pet za lijek“

Čakovečki noćni cener - Trčanje za dobrobit zajednice i pomoć Katruži

Foto: Organizator Čakovečkog noćnog cenera
1/13
21.06.2023.
u 09:13

Pridružite se Čakovečkom noćnom ceneru 21. lipnja i budite dio ove jedinstvene inicijative.

Čakovec i Međimurje oduvijek su imali jednu posebnu priču - svojom pozicijom, poviješću i gospodarstvom. No, od 2020. godine razvila se još jedna jedinstvena tradicija koja nosi naziv Čakovečki cener - ČK10. Ljudi često slave različite obljetnice koje su im drage i posebne, a u Čakovcu se već četvrtu godinu zaredom prvog dana ljeta, 21. lipnja, obilježava trčanjem. 

Ova tradicionalna čakovečka noćna utrka pruža priliku ljudima da trče ulicama Čakovca, ostvare svoju prvu "peticu" ili "cener" i osjete se kao olimpijci, kao pobjednici u trčanju. Jer u ovoj utrci pobjeđuju apsolutno svi. Time, ova najravnija i najbrža utrka u kalendaru postaje profesionalna utrka, ali kako organizatori kažu, profesionalna utrka za rekreativce. Ove godine, gotovo 800 trkača će trčati na najduži dan u godini. Ova manifestacija ne bi bila potpuna bez humanitarne geste i brige za one kojima je pomoć potrebna ne samo jedan dan, već tijekom cijele godine.

>> GALERIJA Čakovečki noćni cener

1/13

ČK10 je svojoj sportsko-rekreativnoj svrsi dodao humanitarnu notu, prvenstveno zahvaljujući tvrtki Međimurje PMP. Ova utrka ima humanitarni karakter, ima za cilj prikupiti sredstva za pomoć Međimurskoj zakladi solidarnosti - Katruži. Zaklada «Katruža» humanitarnog je karaktera, osnovana sa svrhom pružanja pomoći građanima s područja Međimurske županije, za potrebe liječenja, rehabilitacija, operacija, transplantacija organa, nabave pomagala za invalidne osobe, te nabavu lijekova u slučaju kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove ili ih ne podmiruje u cijelosti.

Naime, “Trči i daj pet za lijek“ naziv je akcije u kojoj ta tvrtka poziva trkače da na točno određenom mjestu, posebno uređenom za tu priliku, daju “Pet!” u trku, a Međimurje PMP će za svakog takvog trkača donirati 5€ Katruži te time još jednom potvrditi svoju posvećenost zajednici i ljudima ovoga kraja i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

POVEZANI ČLANCI:

Tvrtka je formirala i vlastiti trkački tim čime su dodatno naglasili važnost same akcije i poslali poruku da nisu samo pasivni promatrači događanja u kraju, već aktivni sudionici, posebno kada je pomoć u pitanju. Pridružite se Čakovečkom noćnom ceneru 21. lipnja i budite dio ove jedinstvene inicijative. Vašim sudjelovanjem ne samo da ćete uživati u prekrasnoj noćnoj utrci, već ćete također pomoći Katruži koja se bori za sve korisnike koji trebaju nužne lijekove, ali ih ne mogu sami priuštiti. Uđite u ljeto trčeći za dobrobit naše zajednice, stoji u priopćenju organizatora.

>> VIDEO Djevojčica zapela na vodenom toboganu, snimka oca koji je spašava postala je hit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije