Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec

Čakovčani: Podzemna garaža dobro bi došla, a možemo i bez nje

garaza
Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
01.07.2010.
u 16:58

Grad Čakovec želi da budući kupac autobusnog kolodvora ispod njega napravi podzemnu garažu. Mišljenja građana oko potrebe za njom podijeljena su.

- Mislim da bi nam dobro došla podzemna garaža u Čakovcu. U širem središtu grada nema dovoljno parkirališnih mjesta, a i njihov raspored nije dobar. Negdje su natiskana, a negdje ih skoro pa i nema. Mislili su nekad i kod trikotaže napraviti podzemnu garažu, ali ne znam što je bilo, valjda su odustali - komentirao je jučer umirovljenik Josip Koroš izjavu gradonačelnika Čakovca Branka Šalamona, koji želi da budući kupac autobusnog kolodvora sagradi i podzemnu garažu.

No mišljenja Čakovčana podijeljena su.

 Čeka se kraj stečaja

- Možda Čakovcu i ne treba podzemna garaža. Ima važnijih stvari. Prioritet bi trebala biti nova osnovna škola, vrtići, sportski tereni... Gužve u gradu nisu prevelike i dovoljno je parkirališta - smatra Marko Obadić, profesor TZK.

Gradonačelnik Šalamon jučer je pokrenuo postupak izmjene planske dokumentacije za prostor autobusnog kolodvora. Time je budućem kupcu kolodvora, kad završi stečajni postupak Autobusnog prometa Varaždin, pokazao da će mu grad ići na ruku kod prenamjene prostora, kako bi mogao sagraditi ono što želi.

 Ne žele kod Starog Hrasta

- No postoji nekoliko uvjeta, a prvi i osnovni je da na tom prostoru ostane i autobusni kolodvor. Također, što više trebaju sagraditi, kako bi grad zaradio na komunalnim naknadama. Ne mogu se tu sagraditi nekakve barake ili skladišna prodaja, kakva je na rubnim dijelovima gradova. A što se tiče podzemne garaže, to je preporuka, ali nije uvjet. Treba nam garaža, u središtu grada nema dovoljno prostora za sve automobile - izjavio je Šalamon. No nije definirano tko bi ulagao u kopanje i gradnju garaže.

 Inače, javljaju se zainteresirani ulagači u prostor autobusnog kolodvora. Pričalo se i o dolasku Lidla. Za djelatnost kolodvora Čakovec čuva i alternativnu lokaciju kod Starog Hrasta. No za nju nema zainteresiranih ulagača.

 - Stečajni postupak Autobusnog prometa Varaždin ide kraju i kolodvor će se prodati. Tad će se točno utvrditi i vlasnička struktura, u kojoj Grad Čakovec također ima udjela - izjavio je Šalamon.

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:16 06.07.2010.

kakve podzemne garaže, na parkiralištu kod bivšeg bazena u parku ima mjesta za 500 auta, parkiralište zjapi prazno, a niti se ne plaća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije