Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA UPOZORAVA

Čak sedam naleta na divljač prošlog vikenda: Autima naletjeli na srne, nepoznatu životinju i - dabra

Dusko Jaramaz/PIXSELL
18.01.2021.
u 10:54

Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima

Prošlog vikenda na prometnicama diljem Međimurske županije zabolježeno je čak sedam naleta vozilima na divljač.

- U pet navrata vozači su vozilima naletjeli na srne koje su pretrčavale kolnik, u jednom slučaju na dabra, dok se u jednom slučaju vozač nije mogao izjasniti u koju je životinju udario automobilom - kažu u policiji. 

Naleti su zabilježeni na prometnicama u Prekopi, Vugrišincu, nedaleko Otoka, između Belice i Gardinovca, Male Subotice i Štefanca te u dva navrata između Svete Marije i Donjeg Vidovca.

- Kako bi se spriječili ovakvi događaji, upućujemo apel svim vozačima da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju, koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima.

Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta - savjetuju u PU međimurskoj

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
11:04 18.01.2021.

izvan naselja dopuštena brzina je ta i ta, žuc stavi znak kojim te obavještava da su tu moguće divlje životinje na cesti, i time su oni skinuli svaku odgovornost sa sebe za štetu. prema zakonu o sigurnosti prometa na cestama, cesta je javna cesta, ulice u naselju i nerazvrstane ceste na kojima se obavlja promet. ni u tom zakonu, kao ni u zakonu o cestama, se ne spominju divlje životinje kao sudionici u prometu. u jednom članku spominju nalet na divljač. malo previše ograničenja i malo previše skidanja odgovornosti lovaca. postavi se znak, i gotovo, nitko od cesta ni lovaca više nije odgovoran za štetu. nek onda cestari ograde ceste, naprave službene prijelaze za divljač, i eto ti slobode za sve, manje štete... inače, ako niste primijetili, šume su pune ljudi, motora, bez životinja, a polja sve više zapuštena, puna divljači. sigurno ste primijetili da se divljač sve češće jako približi kućama. al po šumama je nema, protjerali je ovi novi ljubitelji prirode, sa quadovima i kroserima, štapovima za šetanje. zamijenili smo mjesta, mi u šumu, divljač u naselje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije