Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čvrst stav

Čak se i Zeleni Austrije protive da Turska postane članica EU

austrija
Reuters
14.06.2011.
u 18:00

Istraživanje je pokazalo da 68 posto Austrijanaca smatra da bi Austrija trebala uložiti veto protiv pristupanja Turske Uniji

Veto Turske na kandidaturu bivše šefice austrijske diplomacije Ursule Plassnik za mjesto glavne tajnice Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) pojačao je u Austriji negativan stav prema mogućem članstvu Turske u Europsku uniju (EU).
Najnovije istraživanje instituta Galup pokazuje da se 82 posto Austrijanaca izjašnjava protiv članstva Turske u EU. Samo 10 posto smatra da Turska treba pristupiti Uniji.

Nepovoljan stav prema članstvu Turske u EU prisutan je u svim parlamentarnim strankama. Čak 62 posto, inače po ovom pitanju tolerantnih glasača Stranke zelenih i 88 posto pristalica vladajuće Socijaldemokratske partije Austrije su protiv članstva Turske u EU.

Istraživanje je pokazalo da 68 posto Austrijanaca smatra da bi Austrija trebala uložiti veto protiv pristupanja Turske Uniji.

Austrija je još ranije prihvatila odluku da će, u slučaju da predstoji prijam Turske u EU, održati referendum na kojem se građani trebaju izjasniti prihvaćaju li Ankaru u Uniji.

 

 

Ključne riječi

Komentara 24

OR
orisis
20:54 18.06.2011.

logichno je da zhele sprijechiti tursku invaziju u Europu...Europa bi radnike i turske poluproizvode ali bez Turaca....Sada je veliko pitanje kak to isposlovati.?

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
18:12 14.06.2011.

Turci neće u EU, ali zato će ih Ameri, odnosno Obama kao NATO članicu smjestiti na Balkan u zamjenu za odustajanje od podrške Iranu. Kad Turci stacioniraju vojsku (treća sila u NATO-u) u BiH i na Kosovo - jugoistok Europe je njihov.

Avatar jele
jele
17:21 15.06.2011.

Erdogan, besmrtni Erdogan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije