Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani vukovara

Čak peti put na biralištima u godinu i pol dana!

izbori,glasanje
Marijan Susenj/PIXSELL
22.04.2014.
u 15:38

Prema najavama 25. svibnja održat će se već najavljeni još jedni izbori za EU parlament dok su svi u iščekivanju određivanja datuma i novih izvanrednih lokalnih izbora za gradonačelnika i Gradsko vijeće

Uz  brojne svakodnevne probleme, opterećene i političkim borbama, Vukovarci se suočavaju i sa pravom invazijom različitih izbora na koje ih se poziva da izađu. Da je tako dokazuje i to da će u godinu i pol građani Vukovara čak pet puta izaći na birališta. Naime, prvo su prošle godine birali predstavnike za EU parlament, a onda ubrzo izašli i na lokalne izbore.

Prema najavama 25. svibnja održat će se već najavljeni još jedni izbori za EU parlament dok su svi u iščekivanju određivanja datuma i novih izvanrednih lokalnih izbora za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Vlada RH još nije odredila datum izbora, ali se očekuje da će do njih doći u prvoj polovici lipnja. Ovo pak nije kraj izborima u ovoj godini s obzirom da se očekuje i raspisivanje redovitih izbora za Predsjednika RH.

Ako se uzme period između dvojih predsjedničkih izbora Vukovarci su čak devet pita izašli na izbore. Uz spomenutih pet izbora i onih predsjedničkih prije pet godina treba dodati i jedne parlamentarne  izbore kao i paket lokalnih izbora u koje ulaze oni redoviti održani 2009. godine i izvanredni održani dvije godine kasnije. Kolike su troškove sviti izbori donijeli ne znaju se precizni podaci, ali se zna da jedan krug lokalnih izbora u Vukovaru košta oko pola milijuna kuna.

>>Objektivne šanse za pobjedu: SDP samo preko Sabe može zadržati Vukovar

Komentara 1

VU
vukovarac74
08:16 23.04.2014.

Nije ni čudo kad HDZ ne bira sredstva da dođe na vlast. Samo im je stalo do vlasti. Ništa drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije