Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objektivnost

Čak i agencije prijateljskih zemalja ravnodušno o Kimovoj smrti

'This picture released from North Korea\'s official Korean Central News Agency on October 6, 2009 shows Chinese Prime Minister Wen Jiabao (L) shaking hands with North Korean leader Kim Jong-Il at the
'KNS'
19.12.2011.
u 13:40

Sjevernokorejska agencija KCNA prvo je objavila da je Kim "preminuo od velikog mentalnog i fizičkog napora", no kasnije je kao vjerojatniji uzrok naveden srčani udar.

I dok je vijest o smrti Kima Jong-ila u sjevernokorejskim medijima objavljena pristrano, uz veliku tugu, mediji i agencije većine zemalja ostali su objektivni, čak i kad je riječ o onim malobrojnim zemljama koje su s izoliranom Sjevernom Korejom održavale prijateljske odnose.

Sjevernokorejska novinska agencija KCNA isprva je objavila da je Kim "preminuo od velikog mentalnog i fizičkog napora", a kasnije je čak i ona kao najvjerojatniji uzrok smrti navela srčani udar. Na državnoj televiziji nisu skrivali tugu  –  vijest je pročitala uplakana voditeljica odjevena u crnu haljinu za sprovode.

Kineska je vlada Sjevernoj Koreji izrazila "duboko žaljenje" zbog smrti Dragog Vođe, no kineska je državna agencija Xinhua ostala pribrana i objektivna, baš kao i ruska RIA. Južnokorejska agencija Yonhap piše pak kako je sjevernokorejski vođa umro nakon "desetljeća vladavine željeznom šakom" i da je neprestano inzistirao na razvijanju nuklearnog oružja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije