Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'želimo liječiti'

Čak 89% liječnika spremno za štrajk: Hrvatski liječnički sindikat proveo anketu među članovima

Zagreb: Prosvjed liječnika nezadovoljnih stanjem u hrvatskom zdravstvu pod sloganom 'S.O.S. za zdravstvo'
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/3
13.02.2024.
u 12:03

Navode da su dovedeni pred zid i moraju imati spremne sve opcije za slučaj da se ne postigne dogovor s Vladom

Čak 89% članova je za štrajk, pokazala je anketa koju je Hrvatski liječnički sindikat proveo među svojim članstvom. Ovo izjašnjavanje dolazi kao očekivana reakcija hrvatskih liječnika na događaje proteklih tjedana, mjeseci i godina – odugovlačenje u rješavanju problema na koje liječnici ukazuju već više godina, dezinformirajuće i difamirajuće kampanje o navodnim plaćama hrvatskih liječnika u javnosti, pokušaje zakulisnog razjedinjavanja krovnih liječničkih udruga, stoji u priopćenju HLS-a.

Navode da su dovedeni pred zid i moraju imati spremne sve opcije za slučaj da se ne postigne dogovor s Vladom, jer moraju spriječiti odlazak liječnika u inozemstvo i u privatne ustanove.

„Svojim sugrađanima poručujemo da ćemo, kao i uvijek, biti ovdje za njih u svim kritičnim, po život opasnim situacijama. Mi, liječnici, želimo liječiti, a ne štrajkati, ali ako će biti potrebno, spremni smo zaštiti dostojanstvo svog poziva, svoje obitelji i sebe“, istaknula je mr.sc. Renata Čulinović-Čaić, dr.med., predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata.

GALERIJA Tko ima najnižu, a tko najvišu plaću u Hrvatskoj: Za ovo zanimanje plaća je čak 3120 eura

Zagreb: Prosvjed liječnika nezadovoljnih stanjem u hrvatskom zdravstvu pod sloganom 'S.O.S. za zdravstvo'
1/10

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
16:29 13.02.2024.

Ma nek štrajkaju, od njih tak i tak slaba korist, samo trošak. U mojoj je obitelji bilo više smrtnih slučajeva zbog grešaka tih "doktora". Veli jedna stara poslovica: kad veterinar liječi psa, on razmišlja o psu. Kad doktor liječi čovjeka,, on razmišlja - jel zatvoril prozor na vikendici jučer!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije