Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čak 82 posto građana misli da Vlada ne radi dobro

Najpopularniji političar je predsjednik Ivo Josipović s podrškom od 81 posto, a slijedi ga predsjednik SDP-a Zoran Milanović (48 posto), Damir Kajin, Dragutin Lesar i Darinko Kosor.
25. studenoga 2010. u 21:53 154 komentara 3 prikaza
vlada
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Čak 82 posto građana Hrvatske misli da Vlada ne vodi zemlju u dobrom smjeru, a Vladu bi posebno trebalo zabrinuti što 61 posto HDZ-ovih birača dijeli takav pesimizam. Stoga ne iznanađuje podatak da bi - da su danas izbori - Savez za promjene (SDP, HNS, IDS i HSU) sa 41 posto podrške uvjerljivo pobijedio HDZ sa svojim potencijalnim koalicijskim partnerima (25,5 posto).

Prema istraživanju Nove TV i Ipsos Pulsa, od pojedinačnih stranaka vodi SDP sa 31 posto podrške ispitanika. HDZ je na drugom mjestu sa 24 posto, dok je treći HNS, koji jedini od ostalih stranaka prelazi izborni prag.

Najpopularniji političar je predsjednik Ivo Josipović s podrškom od 81 posto, a slijedi ga predsjednik SDP-a Zoran Milanović (48 posto), Damir Kajin, Dragutin Lesar i Darinko Kosor. Premijerka Jadranka Kosor je na šestom mjestu s podrškom od 33 posto. Za usporedbu, premijerkina prethodnika Ivu Sanadera je 2007. podržavalo 44 posto ispitanika, a godinu dana ranije njih 50 posto.

Jedina svijetla točka Vlade je vanjska politika - birači svih većih stranaka smatraju da je to jedino područje u kojem se odrađuje dobar posao.

EKSKLUZIVNO
Večernji objavljuje: Ovo su najopasniji trenuci na cestama snimljeni HAC-ovim kamerama
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto
 • -obrisani-:

  @@@@ I neradi se samo o vladi. Radi se i o većini u saboro, onih ustrašenih dizača ruku ( inaće cipela) koji doprinose lošim odlukama a poslijedično i lošem smijeru vođenja.

 • Avatar jovanhovan
  jovanhovan:

  Tko god ne radi nekao ode tražiti posao. Malo brus će to uraditi jer treba možda otiči u drugo grad. Koja ste vi bolesna podvrsta.

 • Falconer:

  Kad misliš da je s Hrvatima najgore, oni mogu još gore. Ok, Josipović i Milanović svakodnevno izlaze iz neke paštete, ali Kajin? Otkada je popularan taj polupismeni istarski fašist?!