Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Čak 65 % građana misli da Vlada Hrvatsku vodi u krivom smjeru

Vlada, sjednica Vlade (1)
Patrik Macek/Pixsell
22.12.2012.
u 19:32

Vanjsku politiku podupire 45 posto građana, socijalnu politiku 26 posto, a svaki četvrti Hrvat podupire Vladinu politiku u gospodarstvu i financijama

Godinu na zalasku, 2012., prvu na vlasti Zorana Milanovića, Hrvatska je okončala u pesimizmu, pokazalo je istraživanje Crobarometar koje provodi agencija Ipsos Puls, a objavljuje Dnevnik Nove TV.

Naime, 65 posto građana misli kako zemlja ide u lošem smjeru, dok njih 25 posto smatra suprotno. Ovakvi trendovi zapravo su već vidljivi nekoliko mjeseci, točnije, od ljeta.

U trenutku Milanovićeva preuzimanja vlasti Hrvati su, međutim, bili puni optimizma. Tada je čak 50 posto građana mislilo kako zemlja ide u dobrom smjeru, a samo 33 posto njih mislilo je suprotno. Vidljivo je kako je, u godinu dana, broj optimista prepolovljen, ali i da je broj pesimista udvostručen. Zanimljivo, još samo SDP-ovi birači, njih 58 posto, misle kako zemlja ide u dobrom smjeru.

Kada je riječ o potezima Milanovićeve vlade, 56,9 posto ispitanika ne odobrava poteze Banskih dvora, njih 34,2 posto odobrava poteze Vlade, a 8,9 posto ne zna.

Samo vanjska politika dobro stoji kod građana jer ju podupire njih 45 posto. Socijalnu politiku podupire 26 posto, a svaki četvrti Hrvat podupire Vladinu politiku u gospodarstvu i financijama.

Školskim ocjenama, predsjednik Josipović godinu završava s \"četvorkom\" ili s 3,61, a u ovom mjesecu bilježi najveći rast potpore u zadnjih godinu dana. Vlada je pak \"potonula\" na najnižu ocjenu, točnije, 2,38, dok je Hrvatski sabor godinu okončao s nikad lošijom ocjenom – 2,01 ili \"čvrstom dvojkom\".

>> Vlada niže neuspjehe: BDP pao 1,9, a potrošnja građana 3,5 posto

Komentara 27

SE
sestrićna
20:09 22.12.2012.

znači 35% su ovi sretnici koji rade u društevenom sektoru ...

CA
capronza
09:48 23.12.2012.

Oni, koji uporno jos uvijek podrzavaju >Milanovica, ustvari ne zele priznat da su lose birali, za njih , jer ne vide realnu stvarnost, bolje bi bilo da se bave sportom i navijaju za svoj klub, makar bio zadnji na tablici, politika nije za svakog, samo covjek koji objektivno i realno misli moze pridonjeti boljitku narodu.

OB
-obrisani-
20:09 22.12.2012.

Ankete se daju manipulirati,kako su ih prijasnji manipulirali tako i SDP... I meni je cudno 75% je misljenja da vlada vodi zemlju krivim smjerom a nesto manje 73% je misljenja da ce odradit mandat do kraja...a nek vam uzmu sve,ne trebate nista samo onda ne kukajte... Sjedite i dalje duboko zavuceni u fotelje ne micite se,mogli bi vas primjetit i cut... Uzas koji neodgovoran narod,neodgovoran prema svojoj djeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije