Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crobarometar

58% građana misli da će Vlada izdržati do kraja mandata, 7% više nego u ožujku!

crobarometar
Foto: Dnevnik Nova TV
1/11
23.04.2016.
u 19:42

Vladine politike podupire 47 posto birača, više nego prije mjesec dana kada su one bile u manjini. Istodobno 42 posto birača ne podupire vladine politike. I jedna i druga skupina građana već treći mjesec rastu.

Dnevnik Nove TV objavio je mjesečno istraživanje o trendovima u polici i potpori građana aktualnoj Vladi. Da svađe vladajućih osnažuju koaliciju, ali i pesimizam građana vidljivo je iz redovitog istraživanja Crobarometar kojeg provodi IPSOS na 964 ispitanika od 1. do 21. u mjesecu.

HDZ u travnju uživa potporu 29,0 posto birača, a SDP može računati na 28,6 posto birača. Most je mjesec završio na 6,9 posto ili skoro jedan postotni poen manje. 

Porastao je broj građana koji misle da će vlada odraditi mandat do kraja i sada je njih 58 posto, a još prije mjesec dana bilo ih je 51 posto. Logično, smanjio se broj onih koji misle da ćemo na prijevremene izbore. Takvih birača ima 36 posto.

Vladajućoj koaliciji vjeruje preko 90 posto HDZ-ovih i 66 posto Mostovih birača.

Vladine politike podupire 47 posto birača, više nego prije mjesec dana kada su one bile u manjini. Istodobno 42 posto birača ne podupire vladine politike. I jedna i druga skupina građana već treći mjesec rastu. 

Međutim, i dalje je iznimno visok postotak onih koji smatraju da zemlja ide u lošem smjeru – 64 posto građana. Tako je već 4 mjeseca. Istodobno pada i optimizam da Hrvatska ide u dobrom smjeru: sada to misli 28 posto ispitanika. Njih 8 posto odgovorilo je da ne zna.

Preko 80 posto HDZ-ovih birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru i svaki drugi birač MOST-a.

Živi zid je postojan sa 6,8 posto potpore i vrlo je blizu trećoj poziciji, barem prema ovoj anketi. Stranka Bandić Milan 365 u ovom trenutku uživa potporu 4,6 posto birača, a slijede stranke ispod 1 posto.

HNS s novim predsjednikom ima potporu od 1,8 posto, HSU je na 1,7, IDS je na 1,6 posto. BUZ je na 1,5 posto potpore. HSS s novim predsjednikom može računati na 1,4 posto. HSP Ante Starcević također ima potporu 1,4 posto birača. Narodna stranka reformisti ima 1,2 posto. Orah i Nezavisni Stipe Petrina imaju po 1 posto potpore.

Ostale stranke zajedno imaju 4,4 posto potpore. Neodlučnih je birača 7,2 posto.

Crobarometar: Vladina politika u crvenom, Hrvatska se vraća u pesimizam!

Komentara 54

BH
bijela_hrvatska
20:31 23.04.2016.

Izdrzat ce,naravno..unatoc svim blacenjima,podmetanjima,optuzbama.. Vjerujem da ce Bosko preboljeti 'djecje politicke ospice' brzo i da ce surađivat sa partnerima,a ne neku svoju 'nit vrit ni mimo' politiku voditi.. I poruka Boskecu i mostovcima: Tko se ne bi 'stel zameriti' nikom,naa kraju se obicno zamjeri svima.

GU
gustirna
20:11 23.04.2016.

udbapuls u sadejstvu sa pola meni ,pola tebi ,pola bagi ,nas instruira kako se to udbi snilo......

ST
stefj
21:15 23.04.2016.

U vladi Orešković je odabrao stranu pojavljujući se s Petrovom i podržavajući njegov izbor. Pitanje je samo koliko će Karamarko biti strpljiv i koliko je još spreman trpiti blokadu i ponižavanje... U svakom slučaju, bit će interesantno, samo je šteta što sva ta prepucavanja onemogućavaju reforme. Na kraju će stvarno ispasti da je Most u vlasti da bi spriječio reforme za interese kapitala koji ga je podržavao u kampanji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije