Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crne točke

Čak 46 vozača vozilo na A3 u pogrešnom smjeru

krivi smjer
28.07.2010.
u 14:38

Na Dalmatini je najproblematičnije područje oko Zagvozda, a na Zagreb – Goričan ulazi Sveta Helena i Novi Marof...

Mladi 20-godišnji vozač iz Međimurja zbog nepažnje je danas oko 9.15 sati ušao na autocestu A 4 u Novom Marofu i vozio prema Varaždinu u pogrešnom smjeru.

Zalutaju zbog neiskustva

No, nesmotrenog je vozača ubrzo zaustavio policijski presretač i tako spriječio moguće prometne nesreće. Taj je dvadesetogodišnjak tek posljednji u nizu vozača koji su na hrvatskim autocestama vozili u suprotnom smjeru. Prema HAC-ovim evidencijama, u prošloj je i ovoj godini zabilježena čak 91 vožnja u suprotnom smjeru, a pet ih je završilo sudarima. Najviše je, pak, vozača u pogrešan smjer zalutalo na autocesti Bregana – Lipovac (A3).

Čak 46 vozača na toj je autocesti u krivi smjer ušlo na području zagrebačke obilaznice, odnosno na dionici od Bregane do Ivanje Reke. Većinu tih vozača policija ipak nije pronašla, što znači da su očito shvatili da voze u suprotnom smjeru i uspjeli se vratiti na pravi put. Nakon A3, po vožnji u krivom smjeru najkritičnija je Dalmatina, odnosno A1 Zagreb – Split. Na njoj je HAC zabilježio 27 ulazaka u suprotni smjer, i to najviše na području Zagvozda. U HAC-u tu točku Dalmatine smatraju problematičnom jer je novija i njoj gravitiraju zabačenija područja, odnosno ljudi koji još nemaju toliko iskustva u vožnji po autocesti pa možda zbog neznanja zalutaju u krivi smjer. Najveća tragedija na A1 zbog vožnje u suprotnom smjeru svakako je ona u kojoj su kod Dugopolja u lipnju prošle godine poginuli majka i sin nakon što su se 20 minuta vozili golfom u suprotnom smjeru i potom se frontalno sudarili s vozačem audija.

Na autocesti A4 Zagreb – Goričan bilo je pak 15 vozača koji su vozili u suprotnom smjeru, a posebno se pamti nesreća iz siječnja ove godine kada je vozač passata karavan izazvao tri teške nesreće. U krivi je smjer bio ušao na ulazu Sv. Helena, a unatoč upozorenjima, vozač se u sumanutoj vožnji nije zaustavljao. Osim što je u suprotni smjer na A4 jučer ušao 20-godišnjak, i u utorak je policiji dojavljeno da je na autocesti Zagreb – Varaždin kod Svete Helene zamijećeno vozilo koje se vozi u krivom smjeru prema Varaždinu. Policija je krenula u potragu, no nije pronašla vozilo pa se pretpostavlja da je nesavjesni vozač najvjerojatnije sam shvatio da je u krivom traku te je okrenuo vozilo i nastavio vožnju prema Zagrebu. Prema podacima HAC-a, na A4 najviše je ulazaka u suprotni smjer upravo u Sv. Heleni i u Novom Marofu.

Vode evidenciju

Najmanje ulazaka na autocestu u krivom smjeru bilo je na autocesti A5, tzv. Slavoniki. HAC je ondje zabilježio tek jednu vožnju u suprotnom smjeru, i to na ulazu na Slavoniku u Đakovu. U HAC-u kažu da sada vode evidenciju o vožnji u suprotnom smjeru te da su na ulazima na autoceste postavili znakove i vibrirajuće trake koji upozoravaju na kontrasmjer.

Komentara 40

AD
adan
11:36 28.07.2010.

..da samo jednom takvom luđaku oduzmu vozačku trajno, garant ne bi svaki drugi dan netko eksperimentirao

Avatar mliniški
mliniški
14:29 28.07.2010.

Tako mlad vozač a takovo ponađanje. Netko se mora priupitati koliko će on nesreće prouzročiti za 55 godina vozačkog staža (toliko staža imam ja - bez prekršaja).Za početak - zabrana vožnje autocestom do ponovnog ispita.-

TR
tric
21:00 28.07.2010.

oboljsati signalizaciju a u slucaju da se to dogodi sljedece sankcije: Pred sud i 6 mjeseci zatvora za svakog covjeka u autu kojeg je idiot mogao usmrtiti svojom voznjom. Tesko mi je shvatiti da netko fula ulaz i pocne vozitii u krivom smjeru, ali da tako vozi vise od 1km i ne skuzi, ili je idiot ili ubojica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije