Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čak 41% stanovnika Hrvatske rođeno je u BiH ili ondje ima rođake

Samo 26 posto hrvatskih ispitanika nema nikakve veze s Bosnom i Hercegovinom.
08. svibnja 2012. u 19:08 767 komentara 690 prikaza
'bih - 09. 09. 2009. - Medjugorje, Bosna i Hercegovina Hodocasnici Skupina od 50-ak hodocasnika iz Poljske u Medjugorju Photo: Mile Pavlovic/vecernji list'
Foto: 'Mile Pavlovic/Vecernji list'
Pogledajte galeriju 1/3

Čak 41 posto ispitanika u Hrvatskoj i 35 posto u Srbiji ili je rođeno u Bosni i Hercegovini ili u toj državi ima obitelj i rođake, rezultat je to istraživanja koje je provela njemačka zaklada Friedrich Ebert u suradnji s agencijom Millenium promocija.

U Bosnu putuje čak 43 posto Hrvata u dobi između 45 i 60 godina, pri čemu prednjače ispitanici s fakultetskim obrazovanjem. U BiH, prema provedenom istraživanju, čiji će rezultati biti ujedinjeni u studiji „Imidž Bosne i Hercegovine i njezinih građana u Hrvatskoj i Srbiji", koju potpisuje Božo Skoko, profesor s Fakulteta političkih znanosti, najviše putuju stanovnici Slavonije, Istre i Primorja, a najmanje oni koji žive u sjevernoj Hrvatskoj.

Kod srbijanskih ispitanika situacija je slična pa u Bosnu najviše putuju oni u dobnoj skupini od 31 do 44 godine, a najpovezaniji su s tom državom ispitanici iz Beograda. Istraživanje je pokazalo da su ispitanici iz Hrvatske nešto više rodbinski povezani s BiH, a ispitanici iz Srbije poznanstvima i prijateljstvima. Dvadeset i šest posto hrvatskih ispitanika nema nikakve veze s Bosnom i Hercegovinom.

 

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
 • Avatar guten_tag
  guten_tag:

  da nije bilo hrvata bih i tuđmanove pravilne procjene da se hrvatske granice brane u bosni i hercegovini sve od rta oštro do zadra bi bilo okupirano . cijela dalmacija bi mogli pakovati kofere i preko jadrana bijeg , možda ... prikaži još! u egipat . u okupiranom cavtatu je izvjesni quisling , polonio , osnivao \"dubrovačku republiku\" pod pokroviteljstvom velikosrpskih okupatora i jugo oficira . hrvatska bi bila okupirana i krvavi pir bi mogao početi kao u vukovaru ili srebrenici .

 • Avatar Robert28
  Robert28:

  Dva milijuna Hrvata ima BiH podrijetlo!

 • delmat:

  Herceg-Bosna je srce Hrvatske.