Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DNK TESTOVI

Čak 400 tisuća Amerikanaca sumnja da su očevi svoje djece

djeca
AFP
29.11.2009.
u 19:14

Dva posto sumnjičavih muževa nakon provedene analize dobiju i konkretnu potvrdu da dijete koje odgajaju u braku sa suprugom ne mogu nazvati svojim


Jeftini i jednostavni testovi ispitivanja očinstva, prema metodi DNK, unijeli su pomutnju, a i promijenili živote mnogim američkim obiteljima. Testovi, naime, otkrivaju tajnu o biološkom ocu djeteta, koja je, pokazalo se u nekim slučajevima, bila najstrože čuvana tajna nekih majki.  Gotovo da nema muškarca, kažu psiholozi, koji u trenutku ljutnje nije pomislio da dijete možda nije njegovo.   

Tuđa krv

Statistike potvrđuju pretpostavku o čak dva posto sumnjičavih muževa koji nakon DNK analize dobiju i službenu potvrdu da dijete koje odgajaju nije njihovo. Genetska povezanost većini je roditelja najvažniji temelj za odgoj, pa spoznaja da dijete koje su godinama uspavljivali, kupali, mazili i pazili nije “njihove krvi“. Štoviše, plod je preljubničkog odnosa majke, što dodatno otvara fronte nepovjerenja u obitelji, emocionalnih kriza i odnosa s djetetom. Istraživanje Ruth Padawer, profesorice s Columbia sveučilišta, potvrđuje da su Amerikanci posljednjih deset godina čak 64 posto više koristili DNK ispitivanja očinstva. Čak 400 tisuća muškaraca provjeravalo je biološku povezanost s djecom.

Ljubav se ne briše

– U supruginu ormaru našao sam pisma njena ljubavnika u kojem se spominje naša djevojčica. Napravio sam test i, doznavši istinu, plakao satima. Bio sam uništen i izgubio volju za životom. Nisam patio zato što me supruga prevarila nego zbog naše petogodišnje djevojčice za koju nisam mogao reći da nije moja. Nisam mogao nastaviti živjeti sa spoznajom da sam odgajao tuđe dijete - ispričao je svoje iskustvo Mike L.iz Pennsylvanije koji je napustivši obitelj, zbog emocionalne veze, plaćao alimentaciju za djevojčicu koja sada živi s majkom i biološkim ocem.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
20:47 29.11.2009.

Čak 400 tisuća Amerikanaca sumnja da su očevi svoje djece ======================= 0 Nije to ništa. Čak 500 000 slovenaca uopće nije sigurna da su očevi svojoj djeci kad su žene pustili na naše more.

FA
faxfax
10:39 30.11.2009.

DNK u bosni znaci.......da nije komsijino.....ma niti kod nas niti nasih susjeda nije bolje,samo nasi nemaju hrabrosti da naprave test.Koliko gastarbeitera je 80-tih i90-tih bilo negdje van a mame kao cekale da dodju par puta u godini da ih opale.ma da zene bas imaju strpljenja kad ih zasvrbi....

Avatar slash_pod_cenzurom
slash_pod_cenzurom
20:19 29.11.2009.

DNK analiza treba da bude obaveza. sve ostalo je suprotno pravu djeteta i oca. a kur... koje varaju treba suditi na sudu zbog dusevne boli. jadnik Mike L. oduzela mu 5 godina zivota i djete koje je zavolio kao svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije