Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUVREMENI GANGSTER

Čak 26 zemalja lovi 'filmskog' bjegunca iz zatvora u Francuskoj

redoine faid
Interpol Screenshot
15.04.2013.
u 10:14

Redoine Faid pobjegao je iz zatvora u Lilleu na krajnje spektakularan način. Taj je suvremeni gangster, uz prijetnju vatrenim oružjem zatočio pet ljudi, uključujući četiri čuvara. Potom je postavio i aktivirao eksploziv na pet vrata

U čak 26 zemalja izdana je Interpolova tjeralica za ''filmskim'' bjeguncem iz Francuske. Redoine Faid pobjegao je u subotu iz zatvora u Lilleu na krajnje spektakularan način. Taj je suvremeni gangster, piše CNN, uz prijetnju vatrenim oružjem zatočio pet ljudi, uključujući četiri čuvara. Potom je postavio i aktivirao eksploziv na pet vrata koja su ga djelila od slobode.

Nevjerojatno inteligentan odmetnik, kako ga opisuje njegov pravni zastupnik, Faid je u zatvoru završio sredinom 2011.godine zbog sudjelovanja u neredima u kojima je ubijen 26-godišnji policajac. Ranije je iza rešetaka prosjedio više od desetljeća, a u javnosti je postao poznat zbog osebujnog stila koji mu je u medijima priskrbio spomenute epitete. Redione je pljačke običavao činiti maskiran o omiljene filmske karaktere. Tako je jedno razbojstvo izveo noseći hokejašku masku poput Roberta DeNira u filmskom hitu ''Heat''.

Javnost je toliko intrigirao da je 2010. izdao i autobiografiju "Razbojnik: Od predgrađa do organiziranog kriminala" u kojoj je zabilježio napredovanje od sitnog lopova do jednog od najzloglasnijih kriminalaca u zemlji. Faid je 90-ih godina na tri godine pobjegao u Švicarsku, a u zemlju se vratio 1998. kada ga je uhitila francuska policija. Osuđen je tada na 20 godina zatvora, a kaznu je morao izdržavati u onima koji su poznati po najboljem osiguranju.

Nakon izlaska često je bio prisutan u javnosti. Davao je mnogobrojne intervjue, no to ga nije spriječilo da se ponovo okuša u starom zanatu.

>>Spektakularan bijeg: Iz zatvora pobjegli helikopterom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije