Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čak 200 maloljetnika u 2008. prijavljeno Centru

26. studenoga 2008. u 16:20 9 prikaza

Čak 32 maloljetnika u konzumaciji pića na javnim mjestima, kaže Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske, zatekla je policija prošloga vikenda u pojačanoj akciji kontrole ulica i lokala u kojima se okupljaju mladi.

Četrnaest privedenih
– Riječ je o prostorima ispred raznih objekata, parkovima, tržnicama i drugim mjestima. Privedeno je 14 maloljetnih osoba koje su zatečene iza 23 sata i kršile obiteljski zakon. Zadržali smo ih do dolaska roditelja i o tome obavijestili Centar za socijalnu skrb – ističe Kata Nuijć i dodaje da će policija, uz preventivne akcije koje provodi s djecom u vrtićima i školama, djelovati i represivno, posebno prema ponavljačima kršenja zakona i narušavanja javnog reda i mira.

Akcije koje policija u noćnim satima tijekom vikenda provodi na okupljalištima mladih naišle su i na potporu mnogih Novogradiščana, a mjere koje poduzima Centar za socijalnu skrb ovise o onome što je maloljetnik učinio.

– Odnosno, radi li se o tome da je maloljetnik mlađi od 16 godina priveden samo zato što je zatečen iza 23 sata ili je počinio kazneno djelo. Obavljamo savjetodavni rad u obitelji ili s državnim odvjetnikom za mladež odlučujemo o pokretanju postupka. Ako je maloljetnik više puta prijavljivan za kaznena djela, upućujemo ga u Dom za odgoj djece i mladeži u Osijek, gdje dobivamo mišljenje i koje mjere poduzeti da bi se devijantno ponašanje spriječilo – kaže Slavko Pavlović, voditelj referade za maloljetničku delikvenciju u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Nije malen broj
Ove su godine, ističe, imali oko 200 prijavljenih maloljetnika, što nije malen broj.

– Ljudi podržavaju akcije policije, ali većina roditelja, kada je njihovo dijete u pitanju, ostane zatečena jer ne zna gdje im se dijete nalazi i što radi – zaključuje Pavlović.Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja