Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt zboraša

Čak 185 izvođača pjevat će na granici s Mađarskom

Ulazak u EU, portal
Borna Filic/PIXSELL
27.06.2013.
u 15:35

Izvest ćemo dvanaest glazbenih brojeva, i to skladatelja iz šest europskih zemalja, na sedam jezika – najavila je Valerija Fiscbach, dirigentica HPD Lipa

Čak 185 izvođača pjesmom će uvesti Hrvatsku u Europsku uniju točno u ponoć na granici s Mađarskom kod Dojeg Miholjca. Iza projekta \"United Europe Singing\" stoji najtrofejniji naš zbor HPD Lipa iz Osijeka, zatim Panonska filharmonija Pečuh te mađarski Mješoviti pjevački zbor \"Mecsek\".

Sve će početi koncertom u Pečuhu u nedjelju u 20.30, a zboraši će se potom zaputiti na granicu.

- Izvest ćemo dvanaest glazbenih brojeva, i to skladatelja iz šest europskih zemalja, na sedam jezika – najavila je Valerija Fiscbach, dirigentica HPD Lipa.

Pripreme su trajale četiri mjeseca, a održano je 40-ak proba. Građani koji se žele u vlastitoj organizaciji zaputiti na granicu u noći ulaska Hrvatske u EU trebaju svoje podatke dostaviti u PU osječko-baranjsku najkasnije do petka u 11 sati. 

Osječani će ih, pak, moći poslušati i u svom gradu, u utorak na Trgu svetog Trojstva.

>>Brođani će proslaviti ulazak u Europu uz folklor i vatromet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije