Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj za astronaute

Čak 18.300 ljudi želi u svemir

Astronaut
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
29.02.2016.
u 08:12

O tome koliki interes vlada za to zanimanje najbolje govori podatak da se na najnoviji natječaj javilo oko deset tisuća kandidata više nago na onaj prethodni.

Na natječaj za astronaute, koji je raspisala američka svemirska agencija NASA, javio se rekordan broj kandidata, njih čak 18.300. O tome koliki interes vlada za to zanimanje najbolje govori podatak da se na najnoviji natječaj javilo oko deset tisuća kandidata više nago na onaj prethodni.

Prvi korak u selekciji obavit će računala koja će odmah isključiti sve kandidate koji nemaju diplomu iz matematike, neke od prirodnih ili tehničkih znanosti. Tu će otpasti oko četvrtine kandidata.

Drugi krug eliminacije odradit će oni koji trenutačno rade kao astronauti, a nakon toga ostat će oko 500 kandidata. Uslijedit će intervjui, pregledi i druga testiranja, a NASA se nada da će na kraju doći do brojke od 8 do 14 novih astronauta. Proces izbora potrajat će do sredine 2017.

>>  Astronaut objavio fotografije hrvatskih otoka iz svemira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije