Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEŠKI HUMOR

Čak 15.000 Čeha izjasnilo se Jedijima na popisu stanovništva

Ratovi zvijezda
arhiva VL
16.12.2011.
u 00:01

Obožavatelji znanstvenofantastične sage '''Ratovi zvijezda'' mogli bi se u Češkoj ''osjećati kao kod kuće'' jer se više od 15.000 žitelja te zemlje na posljednjem popisu stanovništva izjasnilo Jedijima

Obožavatelji znanstvenofantastične sage '''Ratovi zvijezda'' mogli bi se u Češkoj ''osjećati kao kod kuće'' jer se više od 15.000 žitelja te zemlje na posljednjem popisu stanovništva izjasnilo Jedijima, prenosi AFP.

Iz češkog statističkog zavoda u četvrtak je priopćeno da su mnogi Bohemi prihvatili moralne vrijednosti vitezova iz popularnog blockbustera Georgea Lucasa te se danas smatraju pripadnicima te ''izmišljene'' vjere. Samo u praškoj općini obitava oko 4000 boraca protiv mračne Sile koju simbolizira Darth Vader.

Čak tri i pol milijuna Čeha nije religiozno,  707.649 vjeruje u Boga, ali ne pripada ni jednoj crkvi, dok ih se 1.083,899 izjasnilo rimokatolicima.  Više od 10 milijuna odbilo se izjasniti o religijskoj pripadnosti. Otkriveno je da osim u Češkoj, zajednice Jedija postoje i u Australiji, Kanadi, Velikoj Britaniji i na Novom Zelandu.

Komentara 1

OB
-obrisani-
09:40 20.12.2011.

I u rvacku ima 2 milijuna prikrivenih JUdija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije