Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči osnivačkog sabora

Čačić: Želimo biti bitna, a ne marionetska stranka

Radimir Čačić
Ivana Ivanovic/PIXSELL
20.09.2014.
u 15:22

Na novinarsko pitanje ponaša li se HNS u Kukuriku koaliciji kao zločesto dijete, Čačić je odgovorio kako je to do jučer bila neucjenjiva stranka, ali je danas sasvim jasno da samostalno nigdje ne može proći

 - Želimo biti bitna, neucjenjiva, a ne marionetska stranka, stranka za koju je sasvim jasno da ima temelje na kojima ulazi u Sabor, kazao je danas u Rijeci Radimir Čačić uoči skorog održavanja osnivačkog Sabora buduće Narodne stranke - reformista.

Odgovarajući na pitanje hoće li u Saboru podržati Vladin proračun, kazao je kako Vladu ne mogu natjerati da radi.

- Ne možemo natjerati Vladu da realizira ono na čemu su i naši zastupnici izabrani, ali je možemo spriječiti da se ide protiv onoga što smo obećali ili ispod onog što smo već dostigli. Upravo smo to učinili kada smo izravno spriječili ukidanje subvencije na prijevoz srednjoškolaca - odgovorio je Čačić poručivši kako će o proračunu ozbiljno razmišljati, upozoriti na stvari koje izravno idu protiv suštinskih interesa države, na tome će inzistirati, u suprotnom će glasati protiv. Ipak, nada se da se takvo što neće dogoditi, jer nam prijevremeni izbori, kazao je, ne trebaju.

Na novinarsko pitanje ponaša li se HNS u Kukuriku koaliciji kao zločesto dijete, Čačić je odgovorio kako je to do jučer bila neucjenjiva stranka, ali je danas sasvim jasno da samostalno nigdje ne može proći.

- Neki govore o parazitskim strankama, ne, to su granične stranke koje nemaju liniju obrane, jer nemaju izborne tvrđave koje osiguravaju da će sutra biti u Saboru. Takav je i HSLS, HSP, HSS. Sada imate samo polove i satelite polova, imate HDZ i SDP s kompenzacionom posudom ORaH, i oni sigurno prolaze. Imate i satelite koje ne prolaze, koji su na uzici u centru, nakon što se HSLS maknuo znajući da ne može proći. U centru nema apsolutno nikoga, tek 28. rujna će se stvoriti jedna točka koja će ići na to da okupi centar - zaključio je Čačić.

>> Čačić: U svakom trenutku možemo rušiti Vladu

Komentara 23

PE
pessimus
15:52 20.09.2014.

bitna stranka? nikada a možda ni tada. čačiću gubitniče.

KR
krka
15:46 20.09.2014.

Čačiću, što ti se treba dogoditi da se opametiš??? Samo kratko; ako češ stranku voditi kao i stotinjak firmi koje si osnovao, izvukao novac i poslao u stečaj fala ti lijepa!!!!! O tome koliko si love iz tih firmi izvukao, koliko plačaš ulizice koje ti se klanjaju i prate te u stopu neka piše gospodin Cvitan!!!!

LE
LeonardS
15:52 20.09.2014.

Sramota za državnu upravu i vladu da dozvoli ovom čovjeku da se bavi politikom a još više poduzetništvom, sramno je živjeti u ovakvoj državi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije