Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS-HSU

Čačić: Žao mi je što je gospođa Kosor pala na razinu F. Matušića

cacic
Antonio Bronić/Pixsell
22.12.2010.
u 11:43

U HNS-u i HSU smatraju da blok "Umirovljenici zajedno" zapravo predstavlja HDZ

Može se imati lažna torbica, može se lagati da je torbica lažna kako bi se prikrile još veće laži, može se jednostavno biti Andrija Hebrang, a u ovoj zemlji možete očito imati čak i lažnu stranku, rekao je Igor Kolman, glasnogovornik HNS-a na današnjoj konferenciji za novinare koju su održali sa svojim koalicijskim partnerom HSU.

Ta lažna stranka po njima je blok "Umirovljenici zajedno" zbog kojeg "šize" u Kukuriku-koaliciji.

- Još jednom želim javnosti, a posebno umirovljenicima, našim glasačima, reći da je HSU jedina stranka koja se već petnaest godina bori za prava umirovljenika. Podsjetit ću na dva najvažnija naša postignuća, a to su povrat duga umirovljenicima i dodatak na mirovine onih koji su otišli u mirovinu poslije 1999. godine. Upozoravam na stranku koja ne želi promjenu, na blok "Umirovljenici zajedno" jer oni ne predstavljaju umirovljenike nego HDZ - kazao je predsjednik HSU Silvano Hrelja.

Dodao je kako su oni zapravo HDZ,  a kako svi koji rade za HDZ dobiju neki novac.

- Imamo niz razloga vjerovati da i oni rade posao plaćenika. Stoga pozivam nadležne institucije da ispitaju čijim se i kojim novcem financira Blok - zaključio je Hrelja.

Čačić: Nesreće se mogu dogoditi svakome

- Zaista mi je ljudski žao, ali žao mi je i kao političaru da je gospođa Kosor pala na razinu Frane Matušića. Nesreće se mogu dogoditi svakome, i upravo zato što je riječ o nesvjesnom činu one moralno ne diskvalificiraju ljude - rekao je Radimir Čačić, predsjednik HNS-a odgovarajući na riječi premijerke Kosor koja je jučer rekla kako nije dobro da osoba iz političkog života Republike Hrvatske, koja se nalazi u teškoj i osobnoj situaciji s obzirom na nesreću u kojoj je sudjelovala, drugima prijeti zatvorom.

- Međutim, svaka je kriminalna aktivnost svjesna odluka, a svaka suradnja u kriminalu i korištenje novca stečenog kriminalnim radnjama moralno diskvalificiraju ljude i neprihvatljivo je da se bave politikom - zaključio je Čačić.

Ključne riječi

Komentara 292

Avatar Patton
Patton
13:48 22.12.2010.

(1348) Što se tiće prepucavanja oko \"pravih\" i \"krivih\" umirovljeničkih stranaka sigurno je da su sve paravan za njihove lidere. Kako može bilo koja umirovljenička stranka zastupati interese umirovljenika kada svoje djelovanje ograničava već samim ulaskom u koaliciju (bilo lijevu ili desnu). Da su samostalni, u saboru mogu podupirati, bez predizborne obveze, onoga koji im daje najbolje ustupke glede umirovljeničkih interesa. Dok su u koaliciji, pregovaračke pozicije su im ograničene pa izađu iz koalicije i okrenu kaput (HSU), čime gube kredibilitet i podršku dojučerašnjih simpatizera glasaća.

OB
-obrisani-
15:21 22.12.2010.

22.12.2010. u 15:06h Svantevid je napisao/la: Kilometar Čačićeve ceste, 4 milijuna eura. Kilometar Kalmetine ceste, 17 milijuna eura. HDZ-ova krađa od 100 milijuna kuna ***po kilometru***. ------------------------ Što još ima novog u HNS i SDP demagoškoj kuhinji za rubriku \"totalnilni idioti\"? Dobro da nisi još i napisao da je Čačić zaslužan za izgradnju AC ZG-ST.

OB
-obrisani-
16:40 22.12.2010.

@ bumbušbu \"Pobijenim Hrvatima u Bleiburgu i na Križnom putu se nije sudilo\" --- Stavi to na dušu Franji Tuđmanu, on je tada bio u Glavnom štabu NOVJ u Beogradu. A njegova dotadašnja jedinica na Bleiburgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije