Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Čačić za učenike dao šivati 40.000 maski u Varteksu i školskoj radionici

Varaždin: Konferencija za medije o organizaciji nastave u novoj školskoj godini
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
29.08.2020.
u 20:08

Od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražit će se skraćivanje školskoga sata na 40 minuta.

Varaždinska županija osigurat će po dvije platnene maske za svakog učenika i svakog djelatnika.

- Ukupno je riječ o 40.000 maski, 23.000 za osnovne i 17.000 za srednje škole. Za osnovne škole će se šivati u Zaštitnoj radionici Srednje strukovne škole, a za srednje škole u tvrtki Varteks - najavio je varaždinski župan Radimir Čačić.

Od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražit će se skraćivanje školskoga sata na 40 minuta.

- Time bismo dobili dodatno vrijeme za dezinficiranje i čišćenje između smjena. Od Ministarstva ćemo zatražiti zapošljavanje tehničkog osoblja, te 200 klupa jednosjeda - rekao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek

U Varaždinskoj županiji će 7. rujna nastava početi za 16.379 učenika. Većina će na nastavu i dalje ići u jednoj smjeni, dok će se u 13 škola mijenjati način rada prelaskom u dvije smjene. „Hibridni“ model će imati samo dvije škole, i to za više razrede s tri dana boravka u školi i dva dana kod kuće te obrnuto.

Komentara 7

RI
rimac444
20:37 29.08.2020.

Pohvalno od druga Čačića, samo nećemo saznati koliku pinku je pobrao, jer kod njega bez toga ne ide. Dovoljno je provozati se donicama autoceste Zagreb - Goričan koje je gradio drug Čačić, najgori dio autocesta u Hrvatskoj koju je trebalo popravljati već prije otvaranja. Teško je nabrojati sve afere u kojima je sudjelovao drug Čačić

BO
boovuu
23:32 29.08.2020.

Čačić za učenike dao šivati 40.000 maski u Varteksu i školskoj radionici ----------------------------------------------------- zanemariv iznos u odnosu na iznose koje je uzeo dok je bio u kukuriku koaliciji.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
21:53 29.08.2020.

Varteks što ta firma još postoji??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije