Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kukuriku ekonomija

Čačić: U Hrvatskoj ne postoji tržište, sve se radi ispod stola

\'17.10.2010., Zagreb - Velikim skupom u dvorani Kornati Hypo centra Hrvatska narodna stranka obiljezila je 20. godisnjicu postojanja. Radimir Cacic.  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronić/PIXSELL
03.11.2010.
u 19:00

Inzistiranje na nerealnim pravima gura ekonomiju u bezizlaznu situaciju, kaže Grčić (SDP). Čačić: Vladi briga tko će od njih u zatvor

– Hrvatska nije zemlja u kojoj prevladava logika tržišnog poslovanja, ovo je zemlja dogovora ispod stola, raznih 'dilova' i na lokalnoj i na nacionalnoj razini – kazao je Radimir Čačić na okruglom stolu HNS-a o gospodarstvu. Model koji je bio na snazi gotovo 20 godina potpuno je potrošen, ne mogu se više kupovati glasovi birača tuđim novcem.

– Ova vlada nije sposobna nešto napraviti. Nitko od njih ne zna tko će progovoriti, tko će sutra završiti u zatvoru – kazao je Čačić uz opasku da je povećanje zaposlenosti u proizvodnji i uslugama apsolutni prioritet. Ključna točka moguće rasprave sa MMF-om je kako iskoristiti poluge rasta: energetiku, promet, turizam i povećati zaposlenost. – Guverner Rohatinski nastupio je profesionalno i ljudski kad je rekao da je i sam sudjelovao u odluci da se ne pozove MMF. Htio se nadati da će Vlada biti sposobna nešto učiniti – naveo je Čačić.

Strateg SDP-a Branko Grčić kazao je kako SDP-u prigovaraju da je liberalniji nego što bi socijaldemokratska partija trebala biti. – Uništimo li gospodarstvo, neće se ni socijalna davanja imati iz čega financirati. Inzistiranje ove vlade na nerealnim pravima gura ekonomiju u bezizlaznu krizu – rekao je Grčić.

Kao dobar primjer naveo je slovenske poticaje zapošljavanju i plaćanje doprinosa za svakog zaposlenog radnika. HNS-ovac Dragan Kovačević tvrdi da je postojeći društveno-ekonomski model neodrživ, zbog čega su potrebne bolne reforme, dok ekonomist Žarko Primorac problematizira koncept smanjenja javne potrošnje. Umjesto stezanja, on je za stimuliranje potrošnje, ali u investicije, izvoz, infrastrukturu i industriju.

Komentara 58

KA
Kakma
15:12 04.11.2010.

Bravo Cacicu.

WI
Winnetou
19:42 03.11.2010.

\"U Hrvatskoj ne postoji tržište, sve se radi ispod stola\", reče Zgazimir Čačić, sjedne u ministarsku fotelju i bez natječaja \"zaposli\" sve svoje firme. Onda od para poreznih obveznika kupi bijesni auto, pobije par ljudi u Madžarskoj i vrati se Hrvatima održati govor o MORALU.

KU
kumajanja
06:57 04.11.2010.

Čačić: U Hrvatskoj ne postoji tržište, sve se radi ispod stola ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Svaka BUDALA znade da je to istina,osim tzv domoljuba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije