Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju za reuters

Čačić: Teško ćemo ostvariti planirani rast od 0,8 posto

'27.02.2012., Zagreb - Radimir Cacic, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
16.03.2012.
u 13:30

Ako ostanemo na nogama i zadržimo rast oko nule, iduće godine mogli bismo zabilježiti rast od dva posto, rekao je Čačić

– Planirani gospodarski rast od 0,8 posto teško će biti ostvariv. Važno je rast zadržati oko nule, ali istodobno rezanje troškova i jačanje rasta nije lagan posao – rekao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić za Reuters. Gospodarski rast predviđen proračunom za 2012. godinu proglasio je "vrlo ambicioznim".

– Ako ostanemo na nogama i zadržimo rast oko nule, iduće godine mogli bismo zabilježiti rast od dva posto, a u 2014. i 2015. godini tri ili četiri posto – istaknuo je Čačić. Dodao je da je Vladin glavni zadatak promijeniti neugodnu sliku i zaustaviti dramatičan slobodni pad.

Govoreći o najavljenim investicijskim projektima u iznosu od 1,6 milijardi eura, Čačić je rekao da još nijedan projekt nije spreman za provedbu, no da se na tome, kako je rekao, užurbano radi.

Napomenuo je da Vlada neće izravno ulagati, nego da će dvije trećine investicija doći od javnih poduzeća, a da će privatni sektor investirati oko 400 milijuna eura. Čačić je optimistično zaključio da će, jednom kada ti projekti započnu, doći investicijski zamah zahvaljujući kojem će BDP rasti nekoliko godina.

Komentara 112

HR
hrza
18:04 16.03.2012.

Da li to zanči da ćeš održat obećanje i dat ostavku?????

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
18:38 16.03.2012.

Svi vjerujemo kako će ČAčić dati Ostavku kao i Jadranka, nakon 20 godina vladanja

ZG
zagreb_grad
14:40 17.03.2012.

kako sad tesko?! imali ste 8 godina za izradu vrhunskog plana, a prstom niste pipnuli vec nam prodali fiktivni plan 21!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije