Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naplata opomena

Čačić: Reakcija bankara je cinična, mogli su prije reagirati

'25.01.2012., Kaposvar, Madjarska - Nastavak sudjenja Radomiru Cacicu na sudu u Madjarskom gradu Kaposvaru, za izazivanje prometne nesrece 2010. u kojoj su zivot izgubile dvije osobe. Photo: Zeljko Lu
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
28.06.2012.
u 15:08

Hrvatska udruga banaka ustvrdila je da je ukidanje naplate opomena štetno za potrošače jer će to povećati broj ovrha

Ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Radimir Čačić ocijenio je ciničnom reakciju Hrvatske udruge banaka koja je ustvrdila da je ukidanje naplate opomena štetno za potrošače jer će to povećati broj ovrha.

– Ovaj problem traje desetljećima i do sada su mogli reagirati i Hrvatska udruga banaka i banke pojedinačno, no nitko nije. Banke kroz različite vrste naknada prikupe tri milijarde kuna godišnje. U Europi je različita praksa, Italija nema naknade, dok Slovenija ima propisan limit – kazao je Čačić, koji smatra da, kad potrošači kupuju proizvod, bez obzira na to je li riječ o nečemu u trgovini ili o kreditu, u okviru cijene i kamata već plaćaju trošak opomene, osobito kroz zatezne kamate.

– Njihova izjava je cinična jer će svaka pristojna banka i dalje slati opomenu. S obzirom na to koliko ih prikupe, sigurno imaju i 10, 15 lipa koliko stoji trošak opomene – zaključio je Čačić.

Komentara 37

OB
-obrisani-
15:33 28.06.2012.

vidjet cemo tebe sutra na sudu smijesi ti se celija broj 21 gdje ces postati radica

SC
scary
15:35 28.06.2012.

ma sta jadno i bijedno, tom? ako bi ti radija placao opomene, samo daj. napravili su gro gadnih poteza i za njih treba reci da su gadni. ali ovaj im je dobar, ma koliko ti bio raspolozen za pljuvanje. pljujj po onome sto ne valja. nije da nemas po cemu. za ono sto je dobro, ma kako malo bilo, treba priznati da je dobro. inace ti rijeci nemaju nikakvu tezinu.

TO
tom
15:19 28.06.2012.

jadno i bijedno! struja, voda, plin, cestarina, maloprodajne cijene u dućanima, itd. je poskupjelo pa čačić to sada nastoji kompenzirati ukidanjem naknada za opomene!? a onda će povećati trošarine za gorivo i opet smo na debelom gubitku! mijenjaj to odmah!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije