Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRŠKA VLADI

Čačić: 'Razgovarao sam s Plenkovićem i postavili smo uvjet. Imaju jedan dan'

Zagreb: Dolazak na sastanak vladajuće većine u NSK
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
01.06.2021.
u 23:20

- Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora. Apsolutno neću podržavati HDZ - poručio je Čačić

Bivši varaždinski župan Radimir Čačić priznao je da je razočaran rezultatom izbora te činjenicom da nije župan treći put. Za HDZ-ovog kandidata koji ga je naslijedio kaže da je "srednji vojnik partije vez nekakvih referenci", ali nastavit će podržavati Vladu na nacionalnoj razini.

- Vidio sam premijera da se žalio na nekorektnosti, kad bi mediji pratili županijsku razinu – ta razina prljavština koju je HDZ upotrijebio…Ja sam 35 puta bio na izborima, vidio sam svašta, izgubio sam s Račanom, doživio sam poraze i pobjede. Ostat ću gdje jesam kao predsjednik stranke koja podržava Vladu na nacionalnoj razini - kazao je Čačić, gostujući u RTL Direktu.

- Razgovarao sam  s Plenkovićem. Doveli su ljude koji su kažnjavani za korupciju, koji su pravomoćno osuđivani, koji su kažnjavani i optuživani za bludničenje (Pavkovića). Upotrijebili su ljude s optužnicama i to sve u prvom krugu, a zamislite u drugom krugu. Izašli su s javnom objavom i jumbo plakatima „Čačić žetončić“ s objašnjenjem „Nemojte za njega glasati on na nacionalnoj razini surađuje s nama“. Zamislite. Sa SDP-om su napravili isto - nastavio je Čačić. 

Dodao je da je "tim i gorim riječima" sve rekao premijeru i postavio uvjet za nastavak podrške.

- Ovako. Imaju jedan dan. Sutra. Mi smo potpisali deklaraciju; da sa strankama koje imaju u svojim redovima kriminalce i ljude optužene za kriminal i korupciju i onima koji to podržavaju mi ne želimo imati posla ni na kojoj razini. Svaki dodir HDZ-a s Čehokom i njegovim listama za nas znači prekid svakog razgovora. Apsolutno neću podržavati HDZ. Sutra ste me trebali zvati. Mi imamo stvar na nacionalnoj razinu, veliku. Mi smo dobili niz općina, dobili smo podršku, zadovoljni smo. Stranački smo ojačali. Mi smo zadovoljni ali da bi podržavali na nacionalnoj razini bez izostanaka inzistiramo na dinamici brza pruga Zagreb – Lepoglava- Varaždin – Čakovec - rekao je.

Istaknuo je da suradnje može biti ako ne bude "Čehoka i ekipe". U Sabor se neće vratiti.

- Naša pozicija je lijevi centar. Prvi smo ga podržali, najviše potpisa smo skupili. Ako na ljevici nema mase s kojom možeš voditi državu,  a ako na desnom centru imate ljude koji mogu raditi, mi nemamo problem. Mi smo centar. HDZ ne govori kao SDP – možemo s tim - rekao je odgovarajući na pitanje kako to da su dali glas većini.

Upitan za mišljenje o Tomislavu Tomaševiću, kazao je:

- Politika je ozbiljan posao, Zagreb su ozbiljno odradili. Razumiju stanje, nisu Orah, nisu Živi zid, oni su nove ideje – svaka čast. To treba pretvoriti u stranku.

Osvrnuo se i na nervozu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te njegov obračun s medijima.

- Ne može biti zadovoljan. Pogledajte rezultate glasova. Prelit će se i na parlamentarne. Tomašević je samo u Zagrebu dobio glasove. Nema samo 200 tisuća ima i 50 tisuća. HDZ i Možemo! ovog trenutka bit će kvalitetan i nužan faktor, SDP je završio.

>> VIDEO Plenković: 'Postali ste bahati, ovo neću dopustiti'

Komentara 17

VA
vatreni24
23:53 01.06.2021.

I kriminalac Čačić poput pupovca i sličnih može biti zahvalan bitangi škori i njegovoj bagri na poziciji koju imaju. Plenković bi se trebao riješiti Čačića i pustiti da institucije konačno istraže i procesuiraju tog najdugovječnijeg kriminalca Hrvatske.

ZG
Zeljko Grabar
23:31 01.06.2021.

Pa gospodin Cacic jos nije shvatio da se vise niti njega niti Cehoka nece vise tako puno pitati. Izgleda da za njih jos nije doprla ona cuvena "oba su pala, 0ba!"

KI
kilkenny
07:24 02.06.2021.

Ono kada te Gazimir ide ucjenjivati i žaliti se što su u kampanji kriminalci....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije