Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čačić: Račanova Vlada transparentno je prodala Inu

čačić
Arhiv VL
09.12.2009.
u 13:32

Ako MOL ne može dokazati da je državi platio premiju, tada Hrvatska treba primijeniti domaće i međunarodno zakonodavstvo i preuzeti ovlasti u upravljanju u skladu s vlasničkim udjelom, smatra lider HNS-a.

- Račanova Vlada prodala je prvi paket dionica na vrlo transparentnom natječaju i dobila cijenu koja je tog trenutka bila četiri puta veća od procijenjene. Natječaj je očito bio dobro vođen i plaćena je premija za upravljanje strateškog partnera - komentirao je početke prodaje naše naftne kompanije mađarskom MOL-u na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

Podsjetio je kako je tada MOL dobio dva od sedam članova uprave, a za strateške odluke je potrebno šest članova, što im je dalo poziciju strateškog partnera za koju je plaćena premija u vidu postignute cijene paketa dionica.

Nakon toga, Vlada Ive Sanadera usmjerava prodaju dionica prema MOL-u prodajom udjela Fonda hrvatskih branitelja, počinje kupovanje na burzi i bez javnosti se potpisuje prijenos svih upravljačkih prava na MOL, istaknuo je Čačić.

Sa 47 posto vlasništva MOL 100 posto upravlja Inom

Sa 47 posto vlasništva MOL dobiva pravo na stopostotno upravljanje Inom.

- To je potencijalno opasno za Inu jer uključuje određivanje strategije, razvoja, tržišta, udruživanje s drugim tvrtkama i sl. - upozorio je.

Za tako nešto treba ili platiti premiju na cijenu ili imati vlasništvo koje odgovara upravljačkim pravima.

- Ako MOL ne može dokazati da je državi platio premiju, Hrvatska treba primijeniti domaće i međunarodno zakonodavstvo i preuzeti ovlasti u upravljanju u skladu s vlasničkim udjelom, a ako je premija plaćena, treba vidjeti kada i gdje i je li od nje koristi imala hrvatska država ili samo pojedinci - zaključio je Čačić.

Komentara 17

NE
neni
14:29 09.12.2009.

kaj se sad imaju prepucavati putem medija čelnici pojedinih stranaka i vlada. Te stvari treba riješavati uskok i sud. Koje kome kaj dao i platio; pa valjda postoje dokumenti, putem kojih se sve može dokazati ili ne dokazati. Pa slabo mi je od političara i njhovog poštenja. Tako su umreženi i svako svakog ima za nešto u šaci. A vlada valjda postoji samo da se pojavljuje na dnevniku i daje svoje \"velike\"izjave kao npr. dogovor : čvaraka i kobasa za Božić

BT
bili-tartuf
16:57 09.12.2009.

eko,..i drug Cácíc´se ukljucíja u precednicku kampanju,...jedino nije jasno zasto On triba braniti Racána ??...oli je to sve isto ,..od Mesicá, Pusicke,M

OB
-obrisani-
13:58 09.12.2009.

Raćanova vlada je rasprodala ono najvrijednije u hrvatskoj a to su banke i na kraju ih je prodala za siću i još je umlatila silne novce poreznih obaveznika pa mislim da bi neko i linića trebao pozvati na odgovornost!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije