Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč nespretnosti

Čačić: Politika je učinila mnogo za konačno oslobađanje generala

'SPECIJAL 24 EXPRESS 12.09.2012., Zagreb - Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, Radimir Cacic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Davor Puklavec/PIXSELL
18.11.2012.
u 15:43

Žestoke reakcije na presudu generalima koje stižu iz Srbije komentirala je V. Pusić koja smatra da će se stanje uskoro smiriti

VUKOVAR – Ne očekujem ništa posebno. Vjerojatno će reakcije iz Srbije biti u ovakvom tonu neko vrijeme nakon čega će se one početi smirivati i opet gledati u budućnost. Ovom presudom je podvučena crta jasno i formalno pod Domovinski rat gdje se kaže što je i kako bilo, rekla je prva potpredsjednica Vlade RH Vesna Pusić komentirajući danas u Vukovaru žestoke reakcije iz Srbije na oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Upitan mogu li u Hrvatskoj, posebno od strane političara, poslije svega danas svi pogledati u oči Gotovinu i Markača predsjednik HNS-a i dojučerašnji prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić rekao je da je vjerojatno bilo nekih nespretnosti i neodmjerenih izjava, ali da misli da je politika učinila mnogo za konačno oslobađanje generala.

– Mogu precizno govoriti o Vladama u kojima sam ja sudjelovao, a mislim da je isto bilo i u međuvremenu. U vremenu od 2000 – 2003 godine tadašnji premijer Ivica Račan se izvanredno postavio kod tog problema i učinio mnogo i formalno i neformalno. Na isti način je radila i ova Vlada čiji sam bio član, rekao je Čačić u Vukovaru. 

>>FOTO Pogledajte kako su generali slavili u Vladinu zrakoplovu

>>Šljivančanin: Čestitam Gotovini i Markaču što su na slobodi

Komentara 87

KR
kristov
16:01 18.11.2012.

Radi politike, kako one oficijelne, tako i one u oporbi proteklih 10 godina, nači najbolji ljudi, generali i drugi bili su progonjeni, zatvoreni i odrobijali višegodišnje zatvore. Odlazi u zatvor i odsluži svoja djela, tvoje pameti i bahatosti mi smoo siti. Nemate u njihovoj slobodi nikakvih zasluga, osim hipoteka što ste činili. O ekonomiji i rušenju Hrvatske da ne otvaram pitanja!

DU
Deleted user
16:01 18.11.2012.

Što Čačić radi u Vukovaru ?

OB
-obrisani-
15:59 18.11.2012.

Frančesko....im ga je natočio....bogami pošteno.....on se izvuko...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije