Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čačić u Karlovcu

Čačić: Ostvaren je povijesni rekord Hrvatske u nelikvidnosti

cacic
Dominik Grgurić/Pixsell
31.05.2010.
u 16:37

Grad na četiri rijeke Čačić je posjetio u ponedjeljak sklopu priprema lokalnih stranačkih ogranaka za, kako kaže, skorašnje parlamentarne izbore.

Unutrašnji dug države iznosi 29 milijardi kuna. To je hrvatski rekord. Godine 1999. iznosio je 26,9 milijardi. Više od 80.000 radnika zaposleno je u tvrtkama koje ne isplaćuju plaće. U Vladinu programu gospodarskog oporavka pisalo je da će 1. lipnja biti datum kada će država otplatiti svoje dospjele obveze. To je obećanje promijenila u "kontinuirano vraćanje dugova". Čitaj: Nikad – rekao je u Karlovcu Radimir Čačić, predsjednik Hrvatske narodne stranke - Liberalnih demokrata.

Nastavio je da je u vrijeme Vlade Ivice Račana pojam nelikvidnosti države bio nepoznat jer su se obveze podmirivale u roku 90 dana.

Grad na četiri rijeke posjetio je u ponedjeljak sklopu priprema lokalnih stranačkih ogranaka za, kako kaže, skorašnje parlamentarne izbore.

- Izbori su mogući u proljeće ili jesen 2011. godine. Proljeće je mogućnost zbog kolapsa gospodarstva i neispunjenih obećanja vladajuće koalicije i lažnih nada koje je potaknula motom "Svaki tjedan jedna mjera". Možemo jedino očekivati da Vlada uspije završiti postupak pregovora o članstvu s Europskom unijom, nakon čega se otvara proces ratifikacije koji uključuje i referendum.

On će stvoriti pozitivnu klimu zbog koje bi se vladajući mogli odlučiti za izbore. U svakom slučaju, izbori su poželjni što prije – rekao je Čačić, dodavši da ankete potvrđuju HNS kao treću stranku po potpori građana. HNS ne podržava sindikalne najave općeg štrajka.

- Temelj poziva na štrajk nije argumentiran. Sadržaj Članka 262. Zakona o radu, koji Vlada predlaže izmijeniti, ne postoji u drugim državama. Zakonsku mogućnost da kolektivni ugovor vrijedi dok se ne izglasuje novi, donijela je HDZ-ova Vlada prije izbora 2007. godine na pritisak sindikata. Danas isti ljudi koji su ga jučer potpisali govore da je to zakonsko rješenje neodrživo. Stvarni razlog štrajka treba biti kolaps gospodarske i socijalne politike – mišljenja je Radimir Čačić.

 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar sebastian
sebastian
18:16 31.05.2010.

Neznam, ali istina je istina, nasi politicari ne govore istinu i rade suprotno od dobrobita drzave i naroda..!! Nisam prijatelj Cacica ali on dosad nije dao ostavku niti ga je ta pravna drzava oslobodila toga mandata, znaci nijedni ni drugi nisu posteni !!!!

CA
capronza
18:17 31.05.2010.

Cacicu,za tebe je bolje da pocnes uciti Madjarski jezik, to ce ti trebati uskoro, sljedece izbore pratit ces iz bajbuka.

Avatar comparator
comparator
17:15 31.05.2010.

Glupo se je pozivati na razum građana jer su stalno bombardirani katastrofičnim informacijama ovog tipa koje bez imalo grižnje savjesti prosipaju tajkuni poput Čaćića ,Linića ,Milanovića i ostalih na ća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije