Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čačić obilježava 25 godina Koalicije narodnog sporazuma

Uspije li Čačić u naumu, 25 godina Koalicije narodnog sporazuma, legendarnih gubitnika prvih demokratskih izbora, obilježit će na prigodan način
27. ožujka 2015. u 12:00 4 komentara 210 prikaza
Radimir Čačić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Novo okupljanje gubitnika

Radimir Čačić, predsjednik NS Reformista, potvrdio je da formira treći politički blok, odnosno okuplja istaknute pojedince i manje stranke u koaliciju centra. U nekovrsnom „trećem putu" trebali bi svoje mjesto naći i bivši predsjednik Ivo Josipović, bivša premijerka Jadranka Kosor, bivši kandidat za premijera Ljubo Jurčić, bivši ministar Slavko Linić i brojne manje stranke. Uspije li Čačić u tom naumu, 25 godina Koalicije narodnog sporazuma, legendarnih gubitnika prvih demokratskih izbora, obilježit će na prigodan način. Formiranjem još jedne koalicije političkih gubitnika.

Imunološki zavod bi zaobišao propise

Nemaju „baš sve uvjete", ali se nadaju dozvolama

Lidija Jagarinec, sindikalistica Imunološkog zavoda, izjavila je gostujući na Hrvatskom radiju kako oni ne mogu zadovoljiti „baš sve uvjete" za izdavanje dozvola koji se traže, ali očekuju da im HALMED ipak omogući daljnji rad. Ne znamo zašto tvrtka za proizvodnju krvnih pripravaka, seruma, cjepiva misli da ne treba ispuniti „baš sve uvjete", ali možda je to dobar znak za grupu građana okupljenu u tvrtki Visia Croatica koja se jedina javila na natječaj bez ikakvih garancija da će sakupiti potrebnih 100 milijuna kuna za Imunološki zavod. Možda i ne treba „baš svih 100 milijuna kuna", ali onda je i u natječaj trebalo upisati da ne treba uzeti „baš sve" posve ozbiljno.

Kasno paljenje

Vlada štedi jednu milijardu nakon što je prosula – tri

Boris Lalovac, ministar financija, uštedjet će milijardu kuna uskraćivanjem nepotrebnih troškova raznim agencijama. Znači, u prve tri godine mandata ova vlada je nepotrebno na njih potrošila pune tri milijarde kuna.

Lokalni show

Ravnatelj HRT-a ima manju plaću od nekih načelnika općina

Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a, izvijestio je Hrvatski sabor da je njegova mjesečna plaća prosječno u prošloj godini iznosila oko 17.800 kuna neto. Nije malo, ali još uvijek je skromno u odnosu na plaće u lokalnoj samoupravi koje je objavio list 24 sata. Iz te rang-liste doznajemo da načelnik općije Lovreć Ante Babić mjesečno stavi u džep 19.840 kuna, a više od 16.000 kuna primaju i u Goričanu, Segetu, Kamanju i Jasenici. Pravi lokalni show program.

>>Na Pantovčaku se 'osjeća kao u akvariju'

>>Josipović o Milanoviću, Špičkovini i kuhanju ručka

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

  • aurora1zn:

    kada ce obljetnica prometne nezgode??

  • aurora1zn:

    zasto postoje agencije ako postoje ministarstva i u okviru ministarstva postoje odijeli koji se bave pojedinom problematikom-cemu onda agencije samo za to da se uhljebe neradnici iz stranke koja je tada na vlasti

  • aurora1zn:

    i koja je ovlast agencija naspram ministarstava-korektiv ili sto-pa i ministarstva i agencije su financirane iz drzavnog proracuna???