Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNI SUSTAV

Čačić: Ne laje pas sela radi, pas laje sebe radi

Rade Čačić
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/6
24.09.2014.
u 17:08

Čačić je rekao da bi Vlada trebala prihvatiti prijedlog Reformista koji već četiri mjeseca stoji u Saboru

Radimir Čačić okupio je u objektu seoskog turizma "Stara škola" u Svetom Križu Začretju stranačke kolege na okruglom stolu na temu aktualne gospodarske situacije u državi, nadajući se odazivu zagorskih gospodarstvenika, koji je ipak izostao u većem broju. No unatoč tomu Čačić je govorio o reformama koje stranka nudi i na kojima inzistiraju, a koje će biti podloga za parlamentarne izbore i što bi im nadaju se, donijelo učešće u vlasti.

- Ono što Vlada može učiniti odmah, je donijeti zakon o mjerljivosti javne uprave i time odmah započeti smanjenje tog troška, te javne uprave i javnih tvrtki, drugim riječima oni koji su po kriterijima kvalitete rada najlošiji, a to je pet do šest posto ljudi, oni  izlaze iz sustava, jer jednostavno nisu dovoljno dobri,  a  dva, do tri posto mladih, obrazovnih ulazi. Problem javne uprave je što imamo 30 posto previše ljudi, a 15 posto premalo - objasnio je Čačić.

Dodao je kako je  ukupno previše javnih tvrtki, a kada treba nešto ozbiljno napraviti nemate s kime. 

-  Za racionalizaciji sustava potrebno je četiri do pet godina,a rezultat je 15 posto ukupno manje zaposlenika.To je praksa velikih sustava, dva do tri posto onih koji ne zadovoljavaju  izlaze iz sustava i ulazi dva do tri posto novih ljudi. Ništa spektakularno, to Vlada može učiniti odmah - rekao je Čačić.

 Drugi prijedlog reformista je preferencijalno glasanje.

 - Taj naš prijedlog stoji već četiri mjeseca u Saboru. Što će nam referendum da potrošimo 60 milijuna kuna, da promoviramo različite aktiviste koji bi htjeli u Sabor. Ne laje pas sela radi, laje pas sebe radi - slikovito se izrazio Čačić. Model koji mi predlažemo ima petnaest europskih zemalja, to je model po kojem se biraju ljudi u EU parlament - naglasio je Čačić.

Što se tiče Vlada od 90-tih do danas Čačić je istaknuo Vladu Ivice Račana.

- Tada je pokrenuta gradnja autocesta, POS-ovih zgrada, udvostručeni su prihodi u turizmu, Hrvatska se otvorila svijetu. Sadašnja Vlada doživjela je najniži pad. Poručuju nam -  "Ništa ne obećavamo, ali glasajte za nas, jer ne želimo one druge" - zaključio je Čačić.

>> Čačić: Želimo biti bitna, a ne marionetska stranka

>> Čačić: U svakom trenutku možemo rušiti Vladu

Komentara 24

Avatar pekarr
pekarr
17:40 24.09.2014.

Rece Čačić i nastavi lajati zbog sebe....

Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
17:54 24.09.2014.

najtiši se potiho javlja za riječ!...hahahhaha....a tko ovog ima uopće kaj pitati? da li je taj kojem je ovaj faktor....uopće normalan? ma tko još želi osuđene za savjetnike ili nešto više?

DU
Deleted user
17:30 24.09.2014.

ej druže čačiću da Vam platim vozački... di je moralnost nakon svega,jopet u politiku...ajde molim Te

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije